Peab

Peab bygger nye Vaksdal skule

Del

Vaksdal kommune valgte Peab K. Nordang som totalentreprenør for nye Vaksdal skule i Vestland fylke. Kontrakten har en verdi på 62,7 MNOK eks. mva.

Slik blir nye Vaksdal skule. Illustrasjon: Holon Arkitektur.
Slik blir nye Vaksdal skule. Illustrasjon: Holon Arkitektur.

Nye Vaksdal skule skal oppføres på samme tomt som eksisterende skole. Peabs kontrakt omfatter riving av eksisterende bygningsmasse inkludert nærliggende boliger, prosjektering og bygging av ny skole med tilhørende uteområde.

– Dette er Peabs aller første byggprosjekt i Bergensregionen. Vi er veldig glade for å komme skikkelig i gang med vår virksomhet her. At det er en skole vi skal bygge først er positivt. Å jobbe med prosjekter som vi vet betyr mye for både store og små i lokalsamfunnet er ekstra givende, sier distriktssjef Håvard Tjore i Peab K. Nordang.

Oppstart på byggeplassen skjer i nå i november, og overlevering er planlagt til mai 2022. Det betyr at skolen skal kunne tas i bruk til skolestart etter sommeren 2022.

— Dette kommer til å bli en fin og moderne skole, med et stort uteområde rundt som er godt tilrettelagt for lek og aktiviteter, sier prosjektleder Anthon Brudvik i Peab K. Nordang.

Byggeplassen ligger midt inne i et boligområde, og prosjektlederen forteller at de har jobbet mye med planlegging av sikkerhetstiltak i forbindelse med utbyggingen.

– Helse, miljø og sikkerhet står øverst på agendaen hver dag i et byggeprosjekt. Strenge sikkerhetsrutiner og daglig oppfølging er det eneste som gjelder. Vårt ansvar er både å ivareta sikkerheten til dem som ferdes rundt byggeplassen, og å sikre en trygg arbeidsdag for dem som jobber på prosjektet, sier Brudvik.

Han understreker at det er én gruppe myke trafikanter de må ta spesielt hensyn til.

– Mange barn vil gå forbi byggeplassen på vei til og fra skolen. Det krever ekstra oppmerksomhet og tiltak fra vår side. Solid inngjerding av hele byggeplassen og tydelig skilting er blant tiltakene. Vi har også sendt ut et informasjonsskriv til naboene i området, forteller Brudvik.

Arkitekt i prosjektet er Holon Arkitektur.

Fakta

  • Nye Vaksdal skule
  • Totalentreprenør: Peab K. Nordang
  • Byggherre: Vaksdal kommune
  • Kontraktssum: 62,7 MNOK eks. mva.
  • Byggetid: 2020-2022
  • Areal: 1818 kvadratmeter BRA
  • Arkitekt: Holon Arkitektur

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Slik blir nye Vaksdal skule. Illustrasjon: Holon Arkitektur.
Slik blir nye Vaksdal skule. Illustrasjon: Holon Arkitektur.
Last ned bilde
Håvard Tjore, distriktssjef Peab K. Nordang. Foto: Marianne With Nor / Ljos Foto
Håvard Tjore, distriktssjef Peab K. Nordang. Foto: Marianne With Nor / Ljos Foto
Last ned bilde
Anthon Brudvik, prosjektleder Peab K. Nordang. Foto: Peab.
Anthon Brudvik, prosjektleder Peab K. Nordang. Foto: Peab.
Last ned bilde

Om Peab

Peab
Peab
Strandveien 17
1366 Lysaker

+47 23 30 30 00https://peab.no

Peab er Nordens samfunnsbygger med 16 000 medarbeidere og en omsetning på 57 milliarder svenske kroner. Med lokal tilstedeværelse og fokus på egne ressurser utvikler, anlegger og bygger vi hverdagen der livet leves. Hovedkontoret ligger i Förslöv i Skåne, Sverige. Aksjen er børsnotert ved Nasdaq Stockholm. I Norge har Peab ca. 1800 ansatte og en omsetning på ca. 7,5 milliarder kroner.

Følg pressemeldinger fra Peab

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Peab på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Peab

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom