Miljødirektoratet

Påvist skrantesjuke på Hardangervidda

Del

Mattilsynet har bekreftet funn av smittsom skrantesjuke (CWD) på en villrein skutt under jakt på Hardangervidda.

– Dette er en svært alvorlig situasjon. Villreinjakta fortsetter, men det er nå ekstra viktig at jegere i alle villreinområder tar prøver av felte dyr og sender disse inn for analyse, sier Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet.

Les mer i Mattilsynets pressemelding på Hjorteviltportalen.

Det er den smittsomme varianten av skrantesjuke som er påvist. Dette er første gang denne varianten av skrantesjuke er funnet utenfor Nordfjella.

Miljødirektoratet er nå i tett dialog med Mattilsynet om videre håndtering av situasjonen. Arbeidet ledes av Mattilsynet, og vi ber om at alle pressehenvendelser rettes dit.

Les også: Fakta om skrantesjuke

Om Miljødirektoratet

Miljødirektoratet
Miljødirektoratet
Postboks 5672 Torgarden
7485 Trondheim

73 58 05 00https://www.miljodirektoratet.no

Miljødirektoratet jobber for et rent og rikt miljø
Våre hovedoppgaver er å redusere utslipp av klimagasser, forvalte norsk natur og hindre forurensning. Vi er et statlig forvaltningsorgan underlagt Klima- og miljødepartementet. Vi har i underkant av 700 ansatte ved våre to kontorer i Trondheim og Oslo, og ved Statens naturoppsyn (SNO) sine lokalkontor.

Følg saker fra Miljødirektoratet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Miljødirektoratet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Miljødirektoratet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom