Parat

Parat ønsker et rammeverk for virksomhetsorganisering velkommen

Del

Regjeringen varsler fredag at de vil sette ned et partssammensatt utvalg som skal foreslå et rammeverk for tilknytning og virksomhetsorganisering i arbeidslivet. Parats leder, Unn Kristin Olsen, mener et slikt rammeverk raskt må på plass for å hindre uklarheter i arbeidsgiveransvar.

Parat-lederen ser en utvikling der arbeidsgivere organiserer seg bort fra arbeidsgiveransvaret på flere områder i samfunnet.

– Vi har ført en sak for Høyesterett der spørsmålet om det reelle arbeidsgiveransvaret var tema. Vi ser også dette problemet i virksomheter som Foodora, Uber og andre nye virksomheter, der arbeidsgiveransvaret er uklart, eller helt fraværende, sier Olsen.


Hun er glad for at regjeringen og arbeidsministeren har lyttet til organisasjonene og nå nedsetter et partssammensatt utvalg, der Parat gjennom YS får en representant.

– Vi ser at globalisering og teknologi er de fremste årsakene til endringene i arbeidslivet. Det er samtidig grunn til å tro at klima blir det neste som vil påvirke arbeidsdagen for oss alle. I et slikt perspektiv er det riktig av regjeringen å spille på lag med partene i arbeidslivet, sier Olsen.


Parat-lederen ønsker seg et rammeverk som tydelig klargjør arbeidsgiveransvaret og at en slik klargjøring også blir tatt inn i arbeidsmiljøloven.

– Vi mener arbeidsgiver må få lov til å organisere virksomheten innenfor vide rammer, men ikke uten å ta ansvaret for sine ansatte. Virksomheter som ønsker all innflytelse på arbeidstakerne, må samtidig ha det formelle ansvaret for de samme arbeidstakerne. Slik er det ikke i dag, sier Olsen.



Utvalget skal ifølge regjeringen jobbe i to år og avgi en NOU innen 1. juni 2021.

Nøkkelord

Kontakter

Om Parat

Parat
Parat
Lakkegata 19-23
0133 Oslo

482 10 100http://www.parat.com

Følg saker fra Parat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Parat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Parat

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom