Parat

Parat har brutt vekterforhandlingene med NHO

Del

Tarifforhandlingene om ny vekteravtale mellom Parat og NHO Service og Handel er brutt og oppgjøret går nå til mekling. Parats forhandlingsleder for vekteroverenskomsten, Lars Petter Larsen, sier han er skuffet over NHO som så langt ikke er villige til å føre reelle forhandlinger.

Larsen sier arbeidsgiversiden avviste alle krav i forhandlingene.

– Begrunnelsen fra arbeidsgiver om å avvise alle krav, er et vedtak fra representantskapet i NHO. Det er første gang jeg har opplevd at noen mener et ensidig vedtak kan frita en part fra en tariffbestemt avtalerevisjon, et vedtak som truer den frie forhandlingsretten, sier Parats forhandlingsleder.

Bruddet skyldes ifølge Larsen også arbeidsgivers krav om å fjerne allerede opparbeidede rettigheter.

– Det er provoserende når arbeidsgiversiden krever at dagens tillegg for ansvar og kompetanse skal fases ut, samt fjerne en tariffbestemmelse der vekterne skal være garantert en lønn på minimum 85 prosent av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, sier Larsen.

Parats forhandlingsleder forventer tillegg til vekterne som går noe utover det som ble fremforhandlet i frontfaget.

– Dette fortjener vektere, siden lønnsnivået deres utgjør 88,4 prosent av en gjennomsnittlig industriarbeider, i tillegg til at vekterne ikke har noen lokal forhandlingsrett, sier Larsen.

Nøkkelord

Om Parat

Parat
Parat
Lakkegata 19-23
0133 Oslo

482 10 100http://www.parat.com

Følg saker fra Parat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Parat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Parat

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom