Mesta

Pangstart på det nye året: Mesta sikrer driftskontrakt for Land/Hadeland

Del

Mesta starter det nye året med signering av ny drift og vedlikeholdskontrakt i Land/Hadeland. Solid kalkulasjon bidro til at selskapet vant kontrakten med Innlandet fylkeskommune, med en differanse på kun 0,2 prosent. Kontrakten har en verdi på over 230 millioner kroner, og en varighet på seks år – pluss opsjoner.

Foto: Hampus Lundgren/Hyper for Mesta
Foto: Hampus Lundgren/Hyper for Mesta

Det var under 500 000 kroner som skilte Mesta fra konkurrerende entreprenør i pristilbudet om driftsavtalen med Innlandet fylkeskommune. Arbeidet har oppstart i september, og vil vare fram til august 2028. Kontrakten innebærer helårsdrift langs veinettet som krysser kommunene Gran, Søndre- og Nordre Land.

- Dette er en fantastisk start på det nye året. Vi er glade for at vi får fornyet tillit på kontrakten og vinner den igjen. Dette sikrer oss mye og stabilt arbeid i lang tid fremover, så kontrakten har stor betydning for oss som selskap. Og kudos til våre kalkulatører som traff svært godt, sier en fornøyd konserndirektør for Drift og vedlikehold i Mesta, Kristin Folge.

Lang veistrekning med stor variasjon

Området kontrakten dekker strekker seg fra lavlandet langs Randsfjorden og oppover mot Synnfjell – som ligger høyt mot Lillehammer. Det gir en høydevariasjon på over 1000 meter, noe som kan føre til skiftende forhold i terrenget, og dermed ulike utfordringer driftsmessig.

- Rent praktisk betyr det at det kan være kaldere oppover mot fjellet, enn nede ved lavlandet. Ulike hensyn og behov vil derfor prege arbeidet på én og samme veistrekning. Dette har vi god erfaring med å håndtere, sier Morten Storsveen, som er Mestas prosjektsjef i området.

Kontrakten omfatter en samlet veilengde på over 550 kilometer. 22 av kilometerne inkluderer også gang- og sykkelvei. Rutinemessig drift, vedlikeholdsoppgaver, inspeksjon, tilsyn og beredskap skal sørge for å få folk fram.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Hampus Lundgren/Hyper for Mesta
Foto: Hampus Lundgren/Hyper for Mesta
Last ned bilde
Mesta signerer kontrakt med Innland fylkeskommune via Teams. Foto: Steinar Engelund Glæserud / Mesta
Mesta signerer kontrakt med Innland fylkeskommune via Teams. Foto: Steinar Engelund Glæserud / Mesta
Last ned bilde

Om Mesta

Mesta
Mesta
Strandveien 15
1366 Lysaker

+47 478 05 200https://www.mesta.no/

Mesta bygger, vedlikeholder og utvikler norsk infrastruktur på oppdrag fra offentlige og private kunder. Vi er Norges ledende aktør innen drift og vedlikehold av vei og veielektro, med et viktig samfunnsoppdrag: Vi får folk fram. 

Mesta har over 1700 ansatte som hver dag jobber for å sikre trygg og åpen infrastruktur i hele landet. Selskapet omsetter for over 4,5 milliarder kroner årlig. Mesta er eid av den norske stat, ved Nærings- og fiskeridepartementet. 

Følg pressemeldinger fra Mesta

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Mesta på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Mesta

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom