Nortura

Pakker rekordmange egg til påske

Del

Aldri før har salget av egg frem mot påske vært så høyt som i år. Over 40 millioner norske egg har gått ut til forbrukerne de siste ukene.

Thomas Ulseth, logistikksjef i Nortura.
Thomas Ulseth, logistikksjef i Nortura.

- Det er første gang i historien vi ser dette, og jeg kan ikke gjøre annet enn å virkelig rose både bønder og ansatte for å ha fått dette til tross krevende situasjoner og ikke minst strenge smitteverntiltak på anleggene, sier Thomas Ulseth, logistikksjef for egg i Nortura, som blant annet står bak merkevaren Prior.

Eggpakkeriene til Nortura på Rakkestad, Heimdal og Hå har pakket norske egg for fullt de siste ukene. Totalt vil de ha pakket 40 millioner egg i ukene før påske, det er 25 prosent mer enn gjennomsnittet ellers i året. Og 4 millioner flere egg enn til påsken i fjor.

- Påsken er jo normalt en travel periode for oss, men den har vært ekstra krevende i år. Ansatte jobber i kohorter og på ulike tider for å hindre smitte. De har vært fleksible og gjort en fantastisk innsats, sier Ulseth.

Koronasituasjonen er den største årsaken til det høye påskesalget. Nortura investerte i ny pakkemaskin ved eggpakkeriet i Heimdal under koronapandemien i fjor vår, og den har kommet godt med i denne perioden.

- Det at flere nordmenn oppholder seg i Norge fordi grensene er stengt, samtidig som at grensehandelen er stengt, er en åpenbar grunn til økningen vi ser. Samtidig så kan det tenkes at det går mer egg nå enn til vanlig fordi folk sitter mer på hjemmekontor og tar seg tid til å lage egg til frokost og lunsj, sier Ulseth.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Thomas Ulseth, logistikksjef i Nortura.
Thomas Ulseth, logistikksjef i Nortura.
Last ned bilde

Om Nortura

Nortura
Nortura
Lørenveien 37
0585 Oslo

03070http://www.nortura.no

Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.

Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.

Følg pressemeldinger fra Nortura

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nortura

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom