Statskog SF

Pågangen ble for stor

Del

Statskogs salgssider for fuglejakta fikk problemer da et høyt antall jegere klikket seg inn samtidig.

Foto: Kari Brodtkorb Johansen
Foto: Kari Brodtkorb Johansen

- Dette var skikkelig kjedelig. Jegerne våre klikker seg inn for å sikre seg årets høydepunkt, og da forstår jeg svært godt at frustrasjonen blir stor når ting ikke virker som det skal, sier fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget.

Irriterte meldinger

Statskog bruker nettportalen Inatur til både hytteutleie, fiskekort og jaktkort. For å sikre en bærekraftig viltforvaltning er det en svært sammensatt teknisk løsning som skal sørge for at jakttrykket ikke blir høyere enn det bestanden i det enkelte område tåler. Dette skjer gjennom at jegerne må aktivere kortet sitt i det jaktfeltet de har tenkt å jakte den dagen. Da mange skulle gjøre det samtidig, sviktet systemet.

Rekordstor pågang

- Tre ganger flere var inne samtidig i år sammenlignet med i fjor, så kapasiteten ble sprengt. Vi har fått mange irriterte tilbakemeldinger, og det forstår jeg svært godt. Vi er avhengige av velvillige jegere for å lykkes med måten vi driver bærekraftig forvaltning på, så disse problemene skulle vi helst vært foruten. Jeg kan bare beklage det som har skjedd, og forsikre om at vi har fullt fokus på å finne løsninger, sier Breisjøberget.

Jobber på spreng

Statskog har løpende oppfølging av Inatur som leverer tjenesten hvor det gikk i stå. De har jobbet på spreng for å få løsningen til å fungere godt igjen. De fleste problemene ser nå til å være ryddet av veien.

- Jeg både håper og tror at det nå løser seg for jegerne våre, sier Breisjøberget.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Kari Brodtkorb Johansen
Foto: Kari Brodtkorb Johansen
Last ned bilde

Lenker

Om Statskog SF

Statskog SF
Statskog SF
Søren R Thornæs vei 10
7800 Namsos

74 21 30 00http://www.statskog.no/

Statskog SF skal ivareta og utvikle verdier på fellesskapets grunn og er en garantist for allmennhetens tilgang til jakt, fiske og friluftsopplevelser i norsk natur.

Følg saker fra Statskog SF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statskog SF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Statskog SF

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom