TINE SA

På søndag inviterer TINE og Cecilie Skog til søppeldugnad

Del

Søndag 22. september inviteres hele Norge ut på tur for å plukke søppel land og strand rundt. Målet er å kombinere den urnorske søndagsturen med å plukke søppel: legg ut på tur og ta søpla du finner på veien med hjem igjen. Dugnaden har fått navnet Tur Med Retur.

Det er lett hvis alle gjør litt
Selskapet har også fått Cecilie Skog med på laget. Cecilie regnes som en av verdens mest meritterte eventyrere og har besteget de fleste av verdens høyeste fjell. Likevel hoppet hun på muligheten til å få bli med på reisen om å lage en ryddedugnad for folk flest. Cecilie og hennes to døtre er ivrige søppelplukkere på sine turer i skog og mark.


– Det er mulig det ikke er mer søppel i naturen enn før, men nå ser jeg det. Overalt. Derfor var jeg aldri i tvil om jeg ville være med TINE på denne viktige dugnaden. Jeg vil veldig gjerne bruke min kraft til å inspirere folk ut på tur -og retur med søppel som har havnet på avveie. Det er så lett, hvis vi gjør dette hver er gang vi går på tur, klarer vi å holde Norge rent. Sammen.

Søndagstur + søppelplukking = sant
TINEs mål er at all emballasje skal lages av 100% fornybare råvarer innen 2023. Både melkekartongene og flere andre produkter er laget av fornybar kartong og bioplast, men selskapet ønsker å gå enda lenger.

– Selv om emballasje er laget av fornybart materiale hører den ikke hjemme i naturen. Søppel er søppel og hører hjemme i søppelkassa. Vi ønsker å bidra til at ingen av TINEs produkter havner i naturen, og tror flere blir med på laget når det kan kombineres med den urnorske søndagsturen, sier konsernsjef i TINE, Gunnar Hovland.

Tur Med Retur er en dugnad med mål om å inspirere alle til å plukke søppel når de er ute på tur og det arrangeres turer over hele landet. Her kan du se hele listen over organiserte turer.


Avgjørende å rydde om høsten

Mange forbinder rydding i naturen med våren, men spesielt i land med klima som Norge er det viktig å rydde om høsten. 

- Søppel som blir liggende, brytes ned til små biter som blant annet blir vanskeligere å rydde når våren kommer. Rydding om høsten beskytter også dyrelivet og bidrar til nødvendig opprydding før neste års hekkesesong, Daglig Leder i Hold Norge Rent, Lise Keilty Gulbransen.

Hold Norge Rent står bak både Strandryddeuka og Hold Høsten Ren-uka.

– Tur Med Retur setter fokus på en sentral del av forsøplingsproblemene i Norge, og vi er svært glade for at en så stor og viktig aktør som TINE, velger å ta ansvar og bli med oss i arbeidet for å forebygge forsøpling.


Meld deg på Facebookeventet for å vise at dere skal være med og bli med å inspirere resten av Norge til å bli med på Tur Med Retur!

Tur langs Akerselva med Cecilie

I Oslo blir det Tur Med Retur langs Akerselva med oppmøtested ved Nydalen Utepark kl 11:00. Her vil det stå Tur Med Retur-ambassadører og dele ut plukkeutstyr til alle som vil være med på tur. 

Her kan du se alle turene som blir arrangert rundt om i Norge. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om TINE SA

TINE SA
TINE SA
Lakkegata 23
0187 Oslo

03080http://www.tine.no

TINE SA er et næringsmiddelkonsern som foredler rene og naturlige råvarer til god og sunn mat. Morselskapet TINE SA er et samvirkeselskap som eies av melkeprodusenter som leverer melk til selskapet. På den måten skaper TINE verdier i et nært samspill mellom norsk natur, landbruk og marked.

Følg saker fra TINE SA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TINE SA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TINE SA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom