WWF Verdens naturfond

På lørdag slukkes lysene for klima og natur

Del

Lørdag 27. mars klokken 20:30 markeres Earth Hour, verdens største grasrotbevegelse for miljøet. Millioner av mennesker kloden rundt vil slukke lysene i en time for å vise at vi står samlet i kampen mot klimaendringer og for en levende natur.

Årets Earth Hour markerer at vi står sammen mot klimaendringene og tapet av natur. Foto: © WWF / Linda Manner
Årets Earth Hour markerer at vi står sammen mot klimaendringene og tapet av natur. Foto: © WWF / Linda Manner

– Vårt forhold til naturen er i ubalanse. De katastrofale hendelsene den siste tiden, viser med all tydelighet dette. Skogbranner, ekstremvær og covid 19-pandemien har enorme konsekvenser for hele verden. Aldri har det vært viktigere å markere at vi fortsatt må kjempe for kloden vi bor på, sier generalsekretær Karoline Andaur i WWF Verdens naturfond.  

– Hvis vi ikke endrer vårt forhold til naturen, står vi i fare for å oppleve nye, farlige pandemier i fremtiden. Vi vet ikke sikkert hvordan koronaviruset oppstoog ble smittsomt for mennesker. Men det vi vet er at vårt overforbruk av naturen utgjør en stor trussel for folkehelsen, fortsetter hun.  

Andaur håper så mange nordmenn som mulig vil delta i markeringen ved å slukke lysene i en time.  

– Det kan til tider være vanskelig å holde motet oppe, særlig under en verdensomspennende pandemi. Men kampen mot klimaendringene og tapet av natur stanser ikke, den må bare utkjempes på en annen måte. Mer enn noen gang trenger vi følelsen av fellesskap som Earth Hour gir, sier Andaur. 

En global bevegelse for natur og miljø

WWFs Earth Hour har spredd seg fra en enkel markering i Sydney i 2007 til en global bevegelse for natur og miljø. Denne fellesdugnaden er en symbolsk handling for å markere at verden står sammen mot klimaendringene og tapet av natur. 

Earth Hour er verdens største grasrotbevegelse for miljøet og tar sikte på å engasjere enkeltmennesker, næringsliv og myndigheter over hele verden. Målet er å sikre oppmerksomhet om vår tids store utfordringer og at det haster å løse dem. Bevegelsen har vært avgjørende for å folkeliggjøre klimaengasjement over hele jorda.  

Siden starten har en lang rekke verdenskjente landemerker sluttet opp om markeringen og gått i svart: Eiffeltårnet i Paris, Colosseum i Roma, pyramidene i Egypt, Slottet i Oslo, Akropolis i Athen, Victoria Harbour i Hong Kong, Brooklyn Bridge og Golden Gate Bridge i USA, Sydney Harbour Bridge i Australia, Taipei 101 i Taiwan og Freedom Monument i Latvia. 

I 2020 ble Earth Hour markert i 190 land over hele verdenWWF har arrangert Earth Hour i Norge siden 2009. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Årets Earth Hour markerer at vi står sammen mot klimaendringene og tapet av natur. Foto: © WWF / Linda Manner
Årets Earth Hour markerer at vi står sammen mot klimaendringene og tapet av natur. Foto: © WWF / Linda Manner
Last ned bilde
Karoline Andaur, generalsekretær i WWF Verdens naturfond. Foto:  Ivan Tostrup / WWF Verdens naturfond
Karoline Andaur, generalsekretær i WWF Verdens naturfond. Foto: Ivan Tostrup / WWF Verdens naturfond
Last ned bilde

Lenker

Om WWF Verdens naturfond

WWF Verdens naturfond
WWF Verdens naturfond
Kristian Augusts Gate 7A
0164 Oslo

22 03 65 00http://www.wwf.no

WWF er en av verdens største miljøorganisasjoner. Vi jobber for å stanse dagens naturødeleggelser og skape en framtid der mennesker lever i harmoni med naturen. WWF har eksperter som jobber i mer enn hundre land for å beskytte naturen og ressursene som vi er alle er så glad i og avhengig av: Skoger, ferskvann, hav, mat og dyr. Vi jobber for å bremse klimaendringene og for å stanse tapet av arter.

Følg saker fra WWF Verdens naturfond

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra WWF Verdens naturfond på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra WWF Verdens naturfond

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom