Juristforbundet

På lørdag får du juridiske råd - helt gratis!

Del

Arver samboeren min meg når vi ikke er gift? Hvilke regler gjelder rundt privat strandsone? Og hva er lov når det kommer til deling av bilder på sosiale medier? Lørdag 14. september kan du få svar på dine juridiske spørsmål helt gratis. Da arrangeres nemlig Juristdagen over hele landet, i regi av Juristforbundet.

På lørdag 14. september kan du få gratis juridisk hjelp, i regi av Juristforbundet.
På lørdag 14. september kan du få gratis juridisk hjelp, i regi av Juristforbundet.

Dyktige jurister og advokater står klare til å svare på det du måtte lure på. Enkle spørsmål besvares på stedet, men like ofte får publikum råd om hvordan de bør gå frem videre og hvor de kan henvende seg.

Vanskelig å forstå loven
I 2018 gjorde Respons Analyse en undersøkelse på oppdrag for Juristforbundet. Der kom det frem at en av to nordmenn hadde hatt behov for å lese og sette seg inn i en bestemt lov det foregående året. Hver tredje person sa de måtte ha hjelp til å forstå innholdet. For selv om loven er tilgjengelig for alle, er det ikke alltid lett å navigere, tolke og se i sammenheng.

Da er det godt å ha en jurist.

Vet ikke hvilke rettigheter man har
Juristdagen har de siste årene etablert seg som et svært populært tiltak fra Juristforbundet. De siste 13 årene har frivillige jurister og advokater besvart over 20 000 henvendelser fra publikum.

– Det er dessverre forskjell på å ha rett og  rett. Langt fra alle vet hvor de kan få hjelp til juridiske spørsmål eller har råd til å søke tradisjonell juridisk bistand. Mange vet ikke hvilke rettigheter de har. Dette bekymrer oss sterkt, sier presidenten i Juristforbundet, Håvard Holm.

De fleste spørsmålene dreier seg om arv, ekteskap og eiendom, samt generelle forbrukerspørsmål. I storbyene er det ofte spørsmål om utlendingsrett, mens i kystbyene er det mange som lurer på reglene rundt strandsone og allemannsrett. I tillegg er det jevnt over mange som lurer på hva som er forskjellen på en advokat og en jurist, hva Juristforbundet er og hvordan det er å studere juss.

Vedlagt ligger liste over steder der Juristdagen arrangeres – med standplassering og kontaktperson.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

På lørdag 14. september kan du få gratis juridisk hjelp, i regi av Juristforbundet.
På lørdag 14. september kan du få gratis juridisk hjelp, i regi av Juristforbundet.
Last ned bilde

Dokumenter

Om Juristforbundet

Juristforbundet
Juristforbundet
Kristian Augustsgt 9
0164 Oslo

+47 40 00 24 25http://www.juristforbundet.no

Juristforbundet er interesse- og arbeidstakerorganisasjonen for mer enn 20.000 jurister, advokater og juridiske studenter. Vi arbeider for at medlemmene skal få best mulige lønns- og arbeidsvilkår. Vi støtter deres faglige utvikling og etiske bevissthet – og gir dem tilgang til nettverk og økonomiske fordeler. 

Juristforbundet arbeider for at rettssikkerhet og likhet for loven skal styrkes og gjelde alle innbyggere. Alle enkeltpersoner og virksomheter skal ha tilgang til rettshjelp og juridisk veiledning. Vi synliggjør betydningen av juridisk kompetanse i alle deler av samfunnet.

Følg saker fra Juristforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Juristforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Juristforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom