Valgdirektoratet

På flyttefot?

Del

Har du nettopp flyttet? Hvis du ønsker å stemme i din nye kommune må du melde flytting til Folkeregisteret før 30. juni.

Dersom din flyttemelding har kommet fram til Folkeregisteret innen 30. juni, blir du ført inn i manntallet i din nye kommune. Kommer flyttemeldingen fram til Folkeregisteret etter 30. juni, er det din gamle adresse som avgjør hvilken kommune du har stemmerett i.

Manntallet er oversikten over alle som har stemmerett ved valget. Det er Folkeregisterets opplysninger pr. 30. juni som er grunnlaget for manntallet. Det er altså adressen din på denne datoen som avgjør hvilken kommune du har stemmerett i ved valget 9. september.

Du må melde flytting til Folkeregisteret for å bli innført i manntallet til din nye kommune. Det er ikke tilstrekkelig å melde adresseendring til Posten.

Mer informasjon på www.valg.no.

Her kan du melde flytting til Folkeregistreret: https://www.skatteetaten.no/person/folkeregister/flytte/i-norge/?174790=0

Nøkkelord

Kontakter

Om Valgdirektoratet

Valgdirektoratet
Valgdirektoratet
Postboks 2080
3101 Tønsberg

33 41 29 40http://valg.no

Valgdirektoratet skal bidra til å opprettholde høy tillit til valg og demokrati i Norge gjennom å sikre frie, direkte og hemmelige valg.

Valgdirektoratet har ansvar for valggjennomføringen på landsbasis. Dette innebærer å støtte kommunene og fylkeskommunene i den praktiske gjennomføringen av valg, informasjon til velgere, opplæring av kommuner og fylkeskommuner, evalueringer, drift og forvaltning av valgadministrasjonssystemet EVA, samt valgfaglig utredning og analyse.

Valgdirektoratet er underlagt Kommunal- og moderniseringsdepartementet

Følg saker fra Valgdirektoratet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Valgdirektoratet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Valgdirektoratet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom