Virke

Over halvparten til utlandet i høstferien

Del

57 prosent av de som skal ha høstferie i år, planlegger å legge turen til utlandet. - Dette er en økning fra fjoråret, sier Astrid Bergmål, leder i Virke Reiseliv. Tallet understøttes av charterselskapene som har solgt godt foran denne høstferien.

34 prosent planlegger å ta høstferie i år, og av disse svarer 57 prosent at de planlegger å reise til utlandet, mot 54 prosent i 2018.

-Det ser ut til at folk ønsker å beholde sommerfølelsen litt lengre, og mange planlegger pakkereise til solfavorittene. Pakkereise som reiseform står sterkt og mange har bestilt chartertur denne høsten. Det er derfor svært gledelig at Ving har gjenopptatt sine flyvninger, slik at også alle de som har kjøpt en reise med Ving får dra på tur, sier Bergmål. 

Lov om pakkereiser, som trådte i kraft 1. juli i fjor, gjør at de som reiser på pakkereise eller en sammensatt reise har et særlig godt sikkerhetsnett. De siste dagers hendelser viser hvor viktig dette er. Dersom man velger å kjøpe flybillett og hotell hver for seg har man ikke den samme beskyttelsen, sier Bergmål.

Mange nordmenn tar også i bruk eget land i høstferien. - Det ser ut til at stadig flere velger å reise til ferdig oppredde senger og servert frokost, sier Bergmål.

For mens 27 prosent av de som skulle på høstferie i fjor oppga at de skulle på privat hytte, svarer kun 17 prosent det samme i årets undersøkelse. Samtidig planlegger flere overnatting på hotell eller utleiehytte. Mens 6 prosent planla å ta inn på hotell eller utleiehytte i høstferien i 2018, svarer 8 prosent det samme i 2019.

-For de som ikke ønsker sol og varme, er høsten en fin tid å oppleve Norge på. Om man ønsker kulturopplevelser, matopplevelser, eller man ønsker å gå på tur til en DNT-hytte og få naturopplevelser - opplevelsene står i kø også i eget land, sier Bergmål.

65 prosent oppgir at det å tilbringe tid sammen med venner og familie er hovedformålet med reisen, uavhengig av om man velger å legge reisen i Norge eller i utlandet. 2 av 10 sier at formålet med høstferien er å oppleve nye steder.

Undersøkelsen ble gjennomført i mai i 2019 av Opinion for Virke.

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, kontakt Astrid Bergmål: telefon 460 58 951 eller e-post astrid.bergmal@virke.no

Bilder

Last ned bilde
Leder i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål
Leder i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen i Norge, og representerer over 24 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på dem som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom