Over 5000 selskaper konkurs i 2018

Del

Konkursåret endte dystert med en oppgang i antall konkurser på hele 10,6 prosent. Det viser tall fra analyseselskapet Experian. Imidlertid avsluttet året med positive signaler ettersom antall konkurser falt i både november og desember.

– Fjoråret var tøft for de over 5000 bedriftene som måtte ta den tunge veien til skifteretten. Det er også et paradoks at konkursøkningen har vært såpass høy, ettersom norsk økonomi har vært solid. Derfor er det gledelig at konkurstallene peker nedover i november og desember. Vi understreker imidlertid at det er tidlig å konkludere om den negative trenden er snudd, sier salgsdirektør Per Ivar Kristiansen i Experian Norge.

Totalt gikk 5017 selskaper konkurs i 2018, en økning på 10,6 prosent. I desember gikk 367 selskaper konkurs. Det er en nedgang på 2,1 prosent sammenlignet samme periode i 2017. I november falt antall konkurser med 3,3 prosent.

Dystert år i varehandelen

En av sektorene som hadde det tøffest i fjor var varehandelen. Her gikk 1042 selskaper konkurs, en økning på 22,7 prosent sammenliknet med 2017.

– Vi får stadig rapporter om at det er tøffe tider i handelsnæringen. Netthandelen spiser markedsandeler og bidrar til at prisene settes under press. Det betyr vanskelige tider også fremover, og vi ser nok ingen snarlig bedring i denne sektoren, sier Kristiansen.

Økningen i antall konkurser i 2018 har vært størst i fylkene Buskerud og Aust-Agder med henholdsvis 33,2 og 28,8 prosent. Deretter følger fylkene Sogn og Fjordane og Akershus.

Statistikken gjelder alle foretaksformer.

**

For ytterligere informasjon, kontakt:

Salgsdirektør i Experian, Per Ivar Kristiansen, mobil 930 09 713

Om Experian

Experian er verdens største leverandør av kreditt-, analyse og markedsinformasjon til bedrifter. Experian hjelper kunder med verktøy som bidrar til å treffe bedre og mer lønnsomme beslutninger. Magasinet Forbes har kåret Experian til et av verdens 100 mest innovative selskaper fire år på rad, og i 2017 havnet Experian på 94. plass.

Experian plc. er listet på London Stock Exchange (EXPN), og en del av FTSE 100-indeksen. Experian består av 16 000 ansatte i 39 land og har hovedkontorer i Dublin, Nottingham, Costa Mesa (California) og Sâo Paulo (Brasil).

Bilder

Om Experian

Experian
Experian
Karenslyst Allé 6
0278 Oslo

+47 815 55 454http://www.experian.no/

Experian er verdens største leverandør av kreditt-, analyse- og markedsinformasjon til bedrifter. Experian hjelper kunder med verktøy som bidrar til å treffe bedre og mer lønnsomme beslutninger. Magasinet Forbes har kåret Experian til et av verdens 100 mest innovative selskaper fire år på rad, og i 2017 havnet Experian på 94. plass. Experian plc. er listet på London Stock Exchange (EXPN), og er en del av FTSE 100-indeksen. Experian har i dag 16 000 ansatte i 39 land, med hovedkontorer i Dublin, Nottingham, Costa Mesa (California) og Sâo Paulo (Brasil).

Følg saker fra Experian

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Experian på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Experian

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom