Avinor

Over 4 millioner reisende i november

Del

Totalt reiste 4,3 millioner over Avinors lufthavner i november, en økning på 3,2 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

Samtlige av Avinors største lufthavner hadde økt trafikk i perioden. 2,2 millioner reisende var innom Oslo lufthavn – 4 prosent flere enn i samme periode i fjor. Ved Bergen lufthavn økte trafikken med 5,6 prosent, i Trondheim 2,1 og i Stavanger 2,8.

Variasjoner på små lufthavner
Ved Avinors mindre lufthavner kan endringer i rutetilbud for enkeltdestinasjoner gi store utslag. I Namsos ble veksten hele 40 prosent, og 4109 passasjerer var innom flyplassen i perioden.

- Omlegging av rutene har gjort at det har blitt mer attraktivt for næringslivet i regionen å benytte seg av tilbudet, særlig tur-retur Oslo, sier lufthavnsjef Geir Tore Buvarp ved Namsos lufthavn.

Internasjonal vekst
De siste årene har veksten i trafikken i stor grad kommet fra utenlandske passasjerer. I november var økningen størst på rutene til og fra Danmark, Polen, Storbritannia, Frankrike og Tyskland.

Bilder

Lenker

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for de 45 statlig eide lufthavnene og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til en sikker og effektiv reise for omkring 50 millioner flypassasjerer. Om lag halvparten reiser til og fra Oslo lufthavn.

Over 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinor virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg saker fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom