Kirkens SOS

Over 22 000 samtaler med Kirkens SOS så langt i sommer

Del

Ensomheten tar ikke ferie. For noen er en fortrolig samtale med en av de frivillige i Kirkens SOS den eneste kontakten de har i løpet av ferietiden. Kirkens SOS er tilstede døgnet rundt for alle som trenger en å prate med.

Ensomheten tar ikke ferie. Vi er her hele døgnet.
Ensomheten tar ikke ferie. Vi er her hele døgnet.

Nærmere 500 samtaler i døgnet
Kirkens SOS, som er Norges største døgnåpne krisetjeneste på telefon og internett, har så langt i sommer besvart over 22 000 samtaler i løpet av juni og til og med 15. juli. (19323 på telefon, 1643 på chat og 1148 SOS-meldinger). Det er nesten 500 samtaler i døgnet!

Vi trenger noen å snakke med, også når det er ferietid
Det er sommer og ferietid. Dette er en tid som ofte er fylt med mye godt, mens det for andre er en tid som er vanskelig. -For noen er en fortrolig prat med en av våre frivillige den eneste menneskelige kontakten de har i løpet av ferietiden, sier Generalsekretær Leif Jarle Theis.

Kirkens SOS erfarer år etter år at sommeren er en hektisk tid og at det er mange som trenger oss da. Vi merker at trykket på krisetjenestene øker når det er ferietid og begrenset kapasitet i de tilbudene som ellers finnes for folk som har det vanskelig.

Det er mange ulike temaer som blir tatt opp i samtalene. Nå i ferietiden hører vi mye om ensomhet, relasjonsutfordringer og psykiske problemer. Noen forteller om ting som har vært vanskelig for dem lenge, andre om ting som dukker opp i forbindelse med ferien.
- Den største forskjellen vi merker på samtalene i ferietiden er at flere av samtalene omhandler relasjonsproblemer, og da primært innad i familien, forteller Theis. Vi ser også at vi har stadig flere som ønsker å skrive til oss – spesielt de unge vi er i kontakt med foretrekker de skriftlige kanalene, legger han til.

Livsviktige frivillige
Det er Kirkens SOS sine 1000 frivillige som gjør det mulig å tilby en døgnåpen Krisetjeneste på telefon og internett. Tjenesten er anonym, derfor har ikke Kirkens SOS tall på hvor mange liv de redder. Men, de frivillige og ansatte får stadig tilbakemeldinger fra mennesker som forteller at samtalene de har hatt med de frivillige i Kirkens SOS vært svært viktige for dem, om ikke livreddende. - Vi hadde ikke klart det om det ikke var for våre til sammen 1000 engasjerte frivillige medarbeidere står på dag og natt, slik at vi kan tilby en døgnåpen tjeneste for alle som trenger det, sier generalsekretær Leif Jarle Theis.


Sitat:
- Jeg klarte faktisk å komme meg igjennom en vanskelig natt. Hvor alt håp var vekke, hvor alt var fælt og jeg var livredd. Hadde det ikke vært for damen på andre siden hadde jeg enda vært redd, og sannsynligvis hadde jeg ikke vært her. Tusen takk for hjelpen dere reddet meg. 
- Innringer til Kirkens SOS

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ensomheten tar ikke ferie. Vi er her hele døgnet.
Ensomheten tar ikke ferie. Vi er her hele døgnet.
Last ned bilde
Mange unge foretrekker å ta kontakt på vår anonyme soschat.no
Mange unge foretrekker å ta kontakt på vår anonyme soschat.no
Last ned bilde

Lenker

Om Kirkens SOS

Kirkens SOS
Kirkens SOS
Lovisenberggata 15A
0456 Oslo

+47 23 08 13 80http://www.kirkens-sos.no

Kirkens SOS besvarer nærmere 200 000 samtaler hvert år og er landets største døgnåpne krisetjeneste.

Kirkens SOS tilbyr fortrolige samtaler med et medmenneske. Den som tar kontakt er anonym og de som besvarer henvendelsene har taushetsplikt.

Kirkens SOS har ca. 40 ansatte og 1000 frivillige medarbeidere. Det er de frivillige som besvarer alle de tre tjenestene: telefon, soschat.no og sos-melding.

Kirkens SOS har 11 lokale SOS-sentre rundt om i landet. Det er de som rekrutterer og lærer opp frivillig, se mer her: https://www.kirkens-sos.no/om-kirkens-sos/lokale-sentre

Kirkens SOS søker å gi håp til mennesker i krise og er et selvmordsforebyggende lavterskeltilbud.

Følg saker fra Kirkens SOS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kirkens SOS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kirkens SOS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom