Over 100 medier får innovasjonsstøtte

Totalt fordeler Medietilsynet 21,5 millioner kroner i innovasjonsstøtte til 44 prosjekter i år, der til sammen over 100 medier får støtte.
Målet med innovasjonsstøtten er å styrke det norske mediemangfoldet, og særlig fremme redaksjonell, innholdsrettet innovasjon og utvikling i små, lokale nyhets- og aktualitetsmedier.
Støtteordningen ble etablert i 2018, og har siden blitt populær blant mediene. I år søkte 91 medier støtte til sine innovasjons- og utviklingsprosjekter.
Tre av fire støttekroner går til små, lokale medier
Vest-Telemark Blads prosjekt «Samarbeidande datajournalistikk» og Faktisk.no sitt prosjekt «Innsyn.no» er de prosjektene som får mest i støtte i årets tildeling. Mens Vest-Telemarks prosjekt får 3,6 millioner kroner, får Faktisk.no 1,4 millioner kroner i støtte til et prosjekt om innsyn i postjournaler. «Innsyn.no» skal samle data fra en rekke norske postjournaler fra offentlig sektor, og blir tilgjengelig for alle journalister.
Medietilsynet gir også støtte til flere prosjekter som skal hjelpe lokalradioer og små lokale medier med enkle digitaliseringsløsninger.
– Over 16 millioner kroner, eller tre av fire støttekroner, går til små, lokale nyhets- og aktualitetsmedier, sier Sekkelsten.
Les mer om innovasjonsstøtten her
Nøkkelord
Kontakter
Nina Bjerkekommunikasjonsrådgiver og pressekontakt
Tel:+47 419 34 154nina.bjerke@medietilsynet.noBilder

Om Medietilsynet
Medietilsynet skal bidra til å realisere statens mediepolitiske mål. Våre hovedoppgaver er å fremme demokrati og ytringsfrihet gjennom mediemangfold og kritisk medieforståelse. Vi veileder om barn og unges bruk av digitale medier, setter aldersgrenser for kinofilm, forvalter støtteordninger, behandler søknader om og fordeler pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kulturdepartementet.
Følg pressemeldinger fra Medietilsynet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Medietilsynet
Ungdommer gir skjermkutt-tips2.6.2023 07:05:00 CEST | Pressemelding
Dropp mobilen på soverommet, finn en ny hobby, slett apper og skru av varsler. Dette er ungdommers egne tips for å redusere skjermtiden. Tre av ti 9–18-åringer skulle ønske de kunne logge av oftere, og omtrent like mange sliter med søvn på grunn av mobilen, viser Medietilsynets undersøkelse Barn og medier 2022.
Europeisk toppverv til Medietilsynets direktør1.6.2023 15:11:53 CEST | Pressemelding
Direktør Mari Velsand i Medietilsynet er valgt som ny styreleder i EPRA, som er en organisasjon for europeiske mediemyndigheter.
1. pinsedag er det forbode å sende reklame på tv og radio24.5.2023 07:05:00 CEST | Pressemelding
Radio- og tv-kanalane har ikkje lov til å sende vanleg reklame søndag 28. mai i år, sidan det er forbode å sende reklame 1. pinsedag. Mange av kringkastarane vel å gi bort reklameplassen til ideelle organisasjonar denne dagen.
Lokale tv- og radiokanalar får over ni millionar i støtte22.5.2023 07:05:00 CEST | Pressemelding
Ein del av støtta på 9,2 millionar kroner går til tv- og radioprogram som skal dekke ulike sider ved valet til hausten. – Støtta er med på å styrke det lokale demokratiet og mediemangfaldet rundt om i landet, seier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.
TV 2 får advarsel fra Medietilsynet etter brudd på reklameregler15.5.2023 07:05:00 CEST | Pressemelding
TV 2 får advarsel fra Medietilsynet etter å ha brutt regelen om når sponsor skal identifiseres i et program. – Regelen er laget for å gjøre seerne oppmerksomme på at et redaksjonelt program er sponset, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom