Over 100 medier får innovasjonsstøtte

Totalt fordeler Medietilsynet 21,5 millioner kroner i innovasjonsstøtte til 44 prosjekter i år, der til sammen over 100 medier får støtte.
Målet med innovasjonsstøtten er å styrke det norske mediemangfoldet, og særlig fremme redaksjonell, innholdsrettet innovasjon og utvikling i små, lokale nyhets- og aktualitetsmedier.
Støtteordningen ble etablert i 2018, og har siden blitt populær blant mediene. I år søkte 91 medier støtte til sine innovasjons- og utviklingsprosjekter.
Tre av fire støttekroner går til små, lokale medier
Vest-Telemark Blads prosjekt «Samarbeidande datajournalistikk» og Faktisk.no sitt prosjekt «Innsyn.no» er de prosjektene som får mest i støtte i årets tildeling. Mens Vest-Telemarks prosjekt får 3,6 millioner kroner, får Faktisk.no 1,4 millioner kroner i støtte til et prosjekt om innsyn i postjournaler. «Innsyn.no» skal samle data fra en rekke norske postjournaler fra offentlig sektor, og blir tilgjengelig for alle journalister.
Medietilsynet gir også støtte til flere prosjekter som skal hjelpe lokalradioer og små lokale medier med enkle digitaliseringsløsninger.
– Over 16 millioner kroner, eller tre av fire støttekroner, går til små, lokale nyhets- og aktualitetsmedier, sier Sekkelsten.
Les mer om innovasjonsstøtten her
Nøkkelord
Kontakter
Nina Bjerkekommunikasjonsrådgiver og pressekontakt
Tel:+47 419 34 154nina.bjerke@medietilsynet.noBilder

Om Medietilsynet
Medietilsynet skal bidra til å realisere statens mediepolitiske mål. Våre hovedoppgaver er å fremme demokrati og ytringsfrihet gjennom mediemangfold og kritisk medieforståelse. Vi veileder om barn og unges bruk av digitale medier, setter aldersgrenser for kinofilm, forvalter støtteordninger, behandler søknader om og fordeler pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kulturdepartementet.
Følg pressemeldinger fra Medietilsynet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Medietilsynet
Forbod mot reklame i radio og tv i påska16.4.2025 06:50:00 CEST | Pressemelding
Radio- og tv-kanalane har ikkje lov til å sende vanleg reklame langfredag og 1. påskedag. Mange av kringkastarane vel å gi bort reklameplassen til ideelle organisasjonar desse dagane.
Endra aldersgrense på ny familiefilm etter tilsyn11.4.2025 06:50:00 CEST | Pressemelding
Den nye kinofilmen “Hundemannen” har fått ny aldersgrense etter at Medietilsynet har ført tilsyn med han. Filmen har nå aldersgrense 6 år mens den først var merka “tillaten for alle”.
Endringer i kringkastingsregelverket: Nye reklameregler og økte krav til universell utforming fra 1. mai4.4.2025 12:10:19 CEST | Pressemelding
Oppmykning i reglene for reklame, sponsing og produktplassering er blant lovendringene som gjelder for norske kringkastere og strømmetjenester fra 1. mai. Samtidig blir det skjerpede krav til universell utforming.
16 nye aviser søker om produksjonstilskudd26.3.2025 06:50:00 CET | Pressemelding
177 aviser har i år søkt om produksjonstilskudd til nyhets- og aktualitetsmedier. 16 av disse har ikke fått støtte tidligere. Blant de nye søkerne er det både lokalaviser og aviser med hele landet som nedslagsfelt.
Lav bevissthet om produktplassering hos norske TV-seere21.3.2025 06:50:00 CET | Pressemelding
Bare fire av ti har lagt merke til at program på norske TV-kanaler og strømmetjenester er merket med produktplassering, ifølge en undersøkelse som Kantar har gjort på oppdrag fra Medietilsynet. En like lav andel vet hva denne merkingen faktisk betyr.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom