Bertel O. Steen

Otto leverer elektrisk bildelingstjeneste til HasleLinje i Oslo

Del

Den Bertel O. Steen-eide bildelingstjenesten Otto har inngått en avtale med Höegh Eiendom om drift av en av Norges største bildelingsordninger på HasleLinje. Løsningen består av totalt 27 biler og skal sikre grønn mobilitet til både næringskunder og beboere i området.

Fra 2. november leverer Otto bildelingstjeneste til næringskunder og beboere på HasleLinje. Foto: Promo Media / Bertel O. Steen
Fra 2. november leverer Otto bildelingstjeneste til næringskunder og beboere på HasleLinje. Foto: Promo Media / Bertel O. Steen

Bildelingstjenesten er primært basert på elektriske kjøretøy og er forbeholdt næringsansatte i arbeidstiden og beboere på området på kveldstid og i helgene. Bilpoolen vil bestå av 26 hel-elektriske Kia e-Soul og e-Niro, samt en ladbar Opel Grandland X med 63 km elektrisk rekkevidde og firehjulsdrift. Det vil også være varebiler tilgjengelig for brukerne.

HasleLinje er et 100 mål stort eiendomsområde på Hasle/Løren/Økern i Oslo. En rekke bedrifter er etablert på området, og rundt 4 000 personer har sitt daglige arbeidssted der. I tillegg vil det bo rundt 1 600 personer i til sammen 775 leiligheter på Hasle Linje. Det åpner også et hotell med 208 rom på området i 2021.

Mobilitet, miljø og god tilgjengelighet
Delingstjenester og løsninger som bidrar til bærekraft blir en stadig større forventning og krav fra alle typer kunder, både enkeltpersoner og næringskunder i det private og i det offentlige. I et så moderne og fremtidsrettet eiendomsområde er det naturlig å tilby løsninger for smart mobilitet. Otto fra Bertel O. Steen har som ambisjon at brukeren skal komme seg rundt på en fleksibel og miljøvennlig måte.

– En delingsbil kan erstatte opptil 15 privatbiler, og bildeling bidrar til å redusere behovet for nye biler, sikrer bedre utnyttelse av ressursene og det frigjør plass i byene. På HasleLinje skal Otto levere totalt 27 biler, og bilpoolen blir med det en av de største for delingsbiler her til lands, sier Are Knutsen, daglig leder i Otto.

Alle brukerne, både næringskundene og privatkundene, benytter Ottos egne app både for bestilling, bruk og for å låse opp og igjen bilene.

Bymiljøetaten er største næringskunde
Bymiljøetaten i Oslo forvalter fellesarealer i byen, og har som mål å gjøre Oslo til en trygg, vakker, grønn og aktiv by. Etaten holder til på HasleLinje og blir den største næringskunden som skal benytte seg av bilene fra Otto.

– Vi dekker mye av vårt bilbehov i Oslo på bildeling med mest mulig bruk av elbiler. Det er bra at HasleLinje har funnet en solid og fremtidsrettet bildelingsaktør, som leverer miljøvennlige løsninger og legger til rette for både private og næringskunder på Hasle, sier divisjonsdirektør Hans Horndalsveen i Bymiljøetaten.

Gjør det attraktivt å dele
Det har vært viktig for HasleLinje at bildelingsløsningen er attraktiv og tilgjengelig for alle beboere og selskaper på området. Noen av de best tilgjengelige parkeringsplassene i garasjer og på gateplan er derfor avsatt for bildelings-biler. I tillegg er det valgt å satse på et bredt spekter av biler som inkluderer både den typiske hyttebilen, flyttebilen og bybilen.   

– Höegh Eiendom har jobbet i flere år med bildeling på HasleLinje og vi har i dag mange som baserer hele eller deler av sitt bilbehov på bildeling. Den høye bruken av løsningen har gitt oss verdifulle erfaringer og vi håper enda flere tar steget til å bruke bildeling når bilene fra Otto er på plass, sier Jørgen Christoffer Flaa, markeds- og forretningsutvikler i Höegh Eiendom.

For eventuelle spørsmål, vennligst kontakt:
Are Knutsen, daglig leder i Otto: 930 03 223 / are.knutsen@bos.no 

Om Otto
Bertel O. Steens’ datterselskap Otto er konsernets strategiske satsing på delingsøkonomi og bærekraft. Otto sin tjeneste er unik og tilbyr deling av biler, elsykler og elsparkesykler i en og samme løsning. Med utgangspunkt i at de fleste reiser starter hjemmefra eller fra arbeidsplassen, har Otto bygget en brukervennlig tjeneste hvor transportmiddelet du trenger kun er et par tastetrykk unna. Selskapets kunder er primært bedrifter, kommuner, næringsparker og borettslag, i tillegg til en rekke åpne lokasjoner rundt i Norge. Otto er tilgjengelig fra Bodø i nord til Porsgrunn i sør og er i sterk vekst.

Om HasleLinje
HasleLinje er en 100 mål stor eiendom som ligger mellom t- banestasjonene Hasle, Løren og Økern. Hjertet i denne trekantede tomta er Vinmonopolets gamle tapperi, en arkitektonisk perle som nå skal huser leiligheter og en handlegate. Rundt det gamle vinslottet er det bygget miljøvennlige, funksjonelle kontorbygg tilrettelagt for det nye arbeidslivet, og topp moderne boliger i grønne omgivelser.

Det er Höegh Eiendom og AF Eiendom som eier HasleLinje. Selskapene har en lang historikk innen utvikling av eiendom og har lagt lista høyt når det kommer til arkitektur så vel som miljøprestasjoner. Ikke minst har vært viktig å ta med seg Hasles fortid inn i fremtiden. Vinslottet – Vinmonopolets gamle tapperi på Hasle er nå blitt til boliger og kjøpesenter eid av Norwegian Property. På HasleLinje forenes familier, bedrifter, lokale butikker og nysgjerrige forbipasserende. Alle er velkomne.

Nøkkelord

Bilder

Fra 2. november leverer Otto bildelingstjeneste til næringskunder og beboere på HasleLinje. Foto: Promo Media / Bertel O. Steen
Fra 2. november leverer Otto bildelingstjeneste til næringskunder og beboere på HasleLinje. Foto: Promo Media / Bertel O. Steen
Last ned bilde
Fra venstre: Hans Horndalsveen, divisjonsdirektør i Bymiljøetaten, Are Knutsen, daglig leder i Otto og Jørgen Christoffer Flaa, markeds- og forretningsutvikler i Höegh Eiendom. Foto: Dmitry Tkachenko Photography
Fra venstre: Hans Horndalsveen, divisjonsdirektør i Bymiljøetaten, Are Knutsen, daglig leder i Otto og Jørgen Christoffer Flaa, markeds- og forretningsutvikler i Höegh Eiendom. Foto: Dmitry Tkachenko Photography
Last ned bilde
Daglig leder i Otto, Are Knutsen. Foto: Dmitry Tkachenko Photography
Daglig leder i Otto, Are Knutsen. Foto: Dmitry Tkachenko Photography
Last ned bilde

Om Bertel O. Steen

Bertel O. Steen
Bertel O. Steen
Solheimveien 7
1461 Lørenskog

67 92 60 00https://www.boskonsern.no/

Bertel O. Steen importerer bilmerkene Mercedes-Benz, Kia, Peugeot, Citroën, DS, Opel, smart®, Setra og Fuso til Norge. Hovedtyngden av salget skjer gjennom vår egeneide forhandlerkjede.

Bertel O. Steen Eiendom AS med datterselskaper forvalter en betydelig eiendomsportefølje på ca. 175 000 m2 knyttet til bil og annen næringsvirksomhet. Konsernet eier også Snap Drive AS, en frittstående verkstedkjede med 26 verksteder lokalisert i de største byene i Norge.

Bertel O. Steen ønsker å ta en ledende rolle i den store transformasjonen som bilbransjen er inne i, og å bidra til utviklingen av morgendagens mobilitetsløsninger. Våre ca. 2 600 medarbeidere leter alltid etter nye løsninger – til det beste for kundene våre og samfunnet.

Følg pressemeldinger fra Bertel O. Steen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bertel O. Steen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bertel O. Steen

Bildeling skyter fart i Trondheim - nye biler fra Otto på plass i byen23.4.2021 14:28:12 CEST | Pressemelding

Trondheim er på vei til å bli en ledende bildelingsby, og nå bidrar biler fra Otto til å gjøre tilbudet enda bredere. – Bildeling er bærekraftig, det er fremtidsrettet og det gir et godt mobilitetstilbud til absolutt alle. Vi er derfor veldig glade for å kunne tilby våre delingsbiler til Trondheims befolkning og næringsliv, sier Are Knutsen, daglig leder i bildelingstjenesten Otto, et selskap etablert av Bertel O. Steen.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom