Otovo AS

Otovo henter 100 millioner til europeisk vekst

Del

Solenergiselskapet Otovo har gjennom en kapitalutvidelse på 100 millioner kroner fått inn Nysnø Klimainvesteringer og KLP på eiersiden.

Otovo selger solceller  på nett. Illustrasjon: Otovo
Otovo selger solceller på nett. Illustrasjon: Otovo

Otovo gir i løpet av sekunder huseiere pris på hva det vil koste med solceller på taket deres, basert på et nettverk av installatører som dekker mesteparten av Norge og Sverige. Selskapet henter nå kapital til å satse i Europa.

- Vi er veldig glade for å ha sikret oss gode og langsiktige investorer for å kunne ta de verktøyene og det vi har lært her i Skandinavia ut i markeder med mer sol, høyere strømpriser og flere huseiere, sier Andreas Thorsheim, daglig leder i Otovo.

Det er Nysnø Klimainvesteringer, statens nye fond for klimainvesteringer (tidligere kjent som Fornybar AS), og KLP, Norges største pensjonsselskap, som er de største investorene i denne kapitalutvidelsen. I tillegg kommer det inn noen mindre nye investorer og kapital fra de eksisterende eierne OBOS, Akershus Energi og Agder Energi Venture.

- Nysnø skal investere i selskaper med de smarteste løsningene på klimautfordringene. Nysnø har et langt perspektiv og vil investere i selskaper og fond, sammen med private investorer, for å akselerere det grønne skiftet globalt. Otovo-teamet har skapt en unik teknologiplattform som forenkler veien til å bli solcelleeier og sammenligner priser mellom lokale installatører på et øyeblikk. Deres plattform vil bidra til en effektiv utrulling av solceller i stor skala til hustak i hele Europa. Det grønne skiftet vil skyte fart etterhvert som Otovo beveger seg sørover, sier Eivind Egeland Olsen, investeringsdirektør i Nysnø.

Skal til Europa

- Vi tror at solcellepaneler i private hjem vil være en raskt voksende del av energimiksen framover. Investeringen i Otovo markerer starten på det som skal bli en portefølje av langsiktige investeringer i teknologier og virksomheter som bidrar til å redusere klimagassutslipp. Vi tror Otovo er posisjonert for å skape positive ringvirkninger og akselerere det grønne skiftet når de beveger seg lenger sør i Europa, sier Siri Kalvig, adm.dir. i Nysnø.- Otovo er godt posisjonert til å ta en del av et voksende solenergimarked i Europa og vi ser frem til å være med på ekspansjonen. KLP-konsernet har en tydelig målsetting om å øke klimavennlige investeringer, og Otovo er et godt eksempel på en forretningsmodell som viser mulighetene for et lavutslippssamfunn, sier John Harald Henriksen, porteføljeforvalter i KLP Kapitalforvaltning.

Solar Power Europe anslår at 5 millioner boliger i Europa vil installere solcellepaneler de neste fem årene. Tidligere denne høsten fjernet EU tariffer på import fra Kina, som sammen med mer ambisiøse mål for fornybar energi og forbedrede subsidieordninger har gjort solenergi til en attraktiv energikilde for huseiere over hele Europa.

- Det er fantastisk å se hvordan interessen for solenergi i private hjem øker over hele Europa. Nederland og Sverige ser sterk vekst, Frankrike har nylig introdusert et nytt incentivsystem for selvprodusert energi og Spania har endelig fjernet særavgifter som kommer til å resultere i et enormt marked. Dette vil bli gigantisk, og vi ønsker å være med fra starten, sier Thorsheim.

Bilder

Otovo selger solceller  på nett. Illustrasjon: Otovo
Otovo selger solceller på nett. Illustrasjon: Otovo
Last ned bilde
Adm. direktør Siri Kalvig og inveteringsdirektør Eivind Egeland Olsen i Nysnø Klimainvesteringer. Foto: Nysnø/ Elisabeth Tønnessen
Adm. direktør Siri Kalvig og inveteringsdirektør Eivind Egeland Olsen i Nysnø Klimainvesteringer. Foto: Nysnø/ Elisabeth Tønnessen
Last ned bilde
John Harald Henriksen (KLP), Andreas Thorsheim (Otovo) og Eivind Egeland Olsen (Nysnø). Foto: Otovo/ Jon Gorospe
John Harald Henriksen (KLP), Andreas Thorsheim (Otovo) og Eivind Egeland Olsen (Nysnø). Foto: Otovo/ Jon Gorospe
Last ned bilde

Om Otovo AS

Otovo AS
Otovo AS
Torggata 5
0181 Oslo

+47 21 65 65 10http://www.otovo.no

Om Otovo
Otovo ble etablert i 2016 av grundere med bakgrunn fra software-, salgs- og fornybar energi-bransjen. Teknologiselskapet har i dag 30 ansatte og kontorer i Oslo og Stockholm. Selskapet forventes å ha en markedsandel på 50-60% i Norge og 10% i Sverige i fjerde kvartal 2018.  

Om Nysnø
Nysnø Klimainvesteringer AS ble etablert av Nærings- og Fiskeridepartementet i desember 2017 og har vært operasjonelle siden juni 2018. Nysnø investerer i teknologi, løsninger og tjenester som kan bevege Norge raskere i retning av lavutslippsamfunnet samtidig som vi bidrar til globale klimagasskutt. Nysnø er en kommersiell aktør og vår prioritet er å skape langsiktig avkastning på våre investeringer. Langsiktig avkastning krever at selskapene har en bærekraftig forretningsstrategi og at de er en del av løsningen i fremtidens lavutslippsamfunn.

Om KLP
KLP startet som et spleiselag av små kommuner over hele landet. I dag er KLP Norges største pensjonsselskap, med 980 ansatte, 670 milliarder kroner i forvaltningskapital og med pensjonsordninger som omfatter over 450.000 arbeidstakere og 278.000 pensjonister.

Tilretteleggere
Sparebank 1 Markets bisto Otovo som tilrettelegger og Advokatfirmaet Thommessen  var engasjert som juridisk rådgiver under prosessen.

Følg saker fra Otovo AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Otovo AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Otovo AS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom