Play Magnus AS

Oslos næringslivstopper møter ungdom over sjakk

Del

11.09.2019, Oslo – 4. oktober 2019 samles Oslos næringsliv for å møte ungdom, spille sjakk og bygge nye relasjoner. Oslos ordfører Marianne Borgen er blant deltagerne.

For første gang avholdes arrangementet Næringslivet møter Østkanten i Oslo. 4. oktober 2019 på Oslo Sentralstasjon vil representanter fra næringslivet spille sjakk mot ungdom fra Oslos østkant. Blant deltakerne er Oslos ordfører Marianne Borgen, konsernsjef i FERD Morten Borge, Play Magnus’ Kate Murphy og administrerende direktør i Betonmast Boligbygg, Frode Antonsen.

Antonsen og Betonmast har stor tro på sjakkens rolle.

- Gens una sumus - vi et ett folk. Vi synes sjakkens ordspråk er veldig godt og har stor tro på at sjakken kan bidra til å øke integrasjon i den delte byen vår, sier Antonsen.

Sosialt initiativ

Næringslivet møter Østkanten er sosialt initiativ med fokus på nettverksbygging og brobygging gjennom sjakk. En næringslivsleder eller idrettsprofil blir satt på samme team som en ungdom fra Oslos østkant, og de spiller så en parsjakkturnering sammen. Parsjakk innebærer at de to spillerne utfører annethvert trekk uten at de kan snakke sammen om sjakktrekkene de skal spille. Dette krever en felles forståelse for hverandre og styrker samarbeidsevnene til begge deltagerne.

Arrangementets formål er å skape relasjoner og bruke sjakk som et kontaktpunkt. Arrangørenes mål er å bidra til et integrert Norge der alle føler seg inkludert.

- Vi ønsker å gi vårt lille bidrag til å skape en arena med sjakken som fellesnevner og katalysator. En arena som utvisker kulturelle, religiøse og andre forskjeller og har vår felles sjakkinteresse i fokus. Og selvsagt håper jeg på å vinne sammen med min unge makker, sier Antonsen.

Stor suksess i Sverige

Initiativtakeren til konseptet er den svenske stormesteren og landslagsspilleren Pontus Carlsson. Arrangementet har blitt gjennomført over 25 ganger iblant annet Stockholm, Gøteborg og Malmø.

- Dette er et viktig initiativ for å motvirke fordommer og gi ungdommene fra utkanten av byen en mulighet til å danne seg et nettverk, som de kanskje mangler. Dette gir også selskapene en god mulighet til å oppdage nye talenter. Jeg har selv vært vitne til vennskapsrelasjoner og mentorskap oppstå på tvers av alder og bakgrunn ved hjelp av sjakk, sier Carlsson.

Arrangementet er fortsatt åpen for deltakelse

Arrangørene ønsker representanter fra næringslivet, samt bedrifter og selskaper som ønsker å være med på arrangement i Oslo fredag 4 oktober 2019, velkommen. Vennligst ta kontakt med arrangørene for mer informasjon om hvordan din bedrift kan delta. Gjester og publikum får muligheten til å utfordre Norgesmester og juniorverdensmester i sjakk, Aryan Tari, i lynsjakksduell. 

Arrangementet finner sted på Oslo Sentralstasjon og timeplanen er som følgende:
14.00 – 15.00: Mulighet for publikum og andre på Oslo Sentralstasjon til å utfordre tidligere juniorverdensmester Aryan Tari til duell i lynsjakk.
15.00 – 18.00: Parsjakkturnering hvor hver ungdom fra østkanten spiller på lag med hver sin næringslivsprofil.

Arrangementet er støttet av Play Magnus, grunnlagt av Magnus Carlsen, og chess24 som er en av Carlsen sine selskaper.

Kontakter

For mer informasjon og intervjuer kontakt:

Askild Bryn
+47 97944938
askild@naringslivetmoterostkanten.no

Pontus Carlsson
+46 702017146
pontus@naringslivetmoterostkanten.no

Næringslivet Møter Østkanten
http://naringslivetmoterostkanten.no/
#naringslivetmoterostkanten
Facebook: http://tiny.cc/giu6bz
Instagram: http://tiny.cc/7pu6bz
Twitter: https://twitter.com/stkanten/

Bilder

Om Play Magnus AS

Play Magnus AS
Play Magnus AS
Tordenskiolds gate 2
0160 Oslo

http://www.playmagnusgroup.com

The Play Magnus Group is a global leader in the chess industry focused on providing premier digital experiences for millions of chess players and students. The company offers e-learning and entertainment services via its market leading brands: chess24, Chessable, CoChess, the Play Magnus App Suite, and the Champions Chess Tour. The Group's mission is to grow chess to make the world a smarter place by encouraging more people to play, watch, study, and earn a living from chess.

Følg saker fra Play Magnus AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Play Magnus AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Play Magnus AS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom