OsloMet tilbyr teknologiutdanning for permitterte

Er du permittert eller arbeidsledig? Nå kan du få utdanning og studiepoeng i en rekke teknologifag. Alt fra datateknologi, kunstig intelligens, programmering, digital transformasjon til teknologiforståelse kan nå tas som korte innføringskurs.
– Vi er glade for at OsloMet kan bidra til at flere nå får oppdatert kompetanse som vil gjøre dem bedre rustet for framtidens arbeidsliv, sier Nina Waaler, prorektor ved OsloMet.
Kan begynne i sommer
Studietilbudet, som totalt består av fem frittstående emner, settes i gang fra slutten av juli og er en del av regjeringens satsing på kompetanseheving for gruppen som er permitterte eller arbeidsledige som følge av koronapandemien. Alle emnene kan fullføres i løpet av september og vil gi deltakerne studiepoeng.
– Den siste perioden har vist at digitalisering er viktig i alle typer bedrifter og virksomheter. Derfor vil disse studiene være relevante for et bredt spekter av deltakere, langt utover dem som tradisjonelt har tatt teknologikurs, sier Waaler.
Ingen forkunnskaper i teknologi
Det er ikke krav om forkunnskaper i teknologifag for å få opptak, men deltakerne må ha fullført videregående skole og ha generell studiekompetanse.
Undervisningen vil foregå digitalt i august og september. Søkerne vil bli tatt opp fortløpende.
Dette kan du studere
De fem emnene er:
- Introduksjon til datateknologi (5 studiepoeng)
- Introduksjon til kunstig intelligens (5 studiepoeng)
- Digital transformasjon og forretningsutvikling (10 studiepoeng)
- Introduksjon til programmering (5 studiepoeng)
- Teknologiforståelse (5 studiepoeng)
To av emnene, Introduksjon til datateknologi og Introduksjon til programmering gjennomføres i samarbeid med Simula.
Waaler oppfordrer personer fra alle typer virksomheter til å søke.
– Påfyll av teknologisk kompetanse er avgjørende for norsk verdiskapning. Alle yrker vil bli berørt av automatisering, og programmering og god digital kompetanse blir derfor relevant for mange flere. De som kan litt datateknologi vil i større grad kunne forstå, tilpasse seg og manøvrere i en arbeidshverdag preget av digitale løsninger, og vil bli mer attraktive på arbeidsmarkedet, sier hun.
Flere nettbaserte utdanninger
OsloMet vil i tiden som kommer utvide antall studieplasser på nettbaserte utdanninger innen flere fagområder. Alle studietilbudene vil bli lagt ut på OsloMets nettsider, og oppdateres fortløpende.
Nøkkelord
Kontakter
Åshild LosnegardSeniorrådgiver
Tel:+ 47 970 67 379Ashild.Losnegard@oslomet.noBilder


Om OsloMet
OsloMet – storbyuniversitetet har cirka 22.000 studenter og 2.600 ansatte, og har studier i Pilestredet og på Kjeller.
OsloMet tilbyr et bredt spekter av høyere utdanning innen profesjonsrettede studier i Norge.
OsloMet er også en ledende leverandør av forskningsbasert kunnskap for velferdssamfunnet.
Følg pressemeldinger fra OsloMet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra OsloMet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra OsloMet
Asbjørnsen og Moe fortellermaraton 8. – 10. mai5.5.2025 08:27:11 CEST | Pressemelding
Alle de norske folkeeventyrene som ble samlet og utgitt av Asbjørnsen og Moe i 1851, skal fortelles løpet av en tre dagers maratonforestilling på OsloMet.
Flere unge vil bli sykepleier og lærer28.4.2025 11:00:00 CEST | Pressemelding
Antall søkere til sykepleie- og lærerutdanning ved OsloMet øker betydelig. – Gledelig at flere velger noen av de viktigste yrkene i samfunnet, og at trenden snur for lærerutdanningen, sier rektor Christen Krogh.
Pressekonferanse: Søkertall til høyere utdanning22.4.2025 10:50:53 CEST | Presseinvitasjon
Årets søkertall til høyere utdanning blir kjent mandag 28. april kl. 11.00. Kunnskapsdepartementet og OsloMet inviterer til pressekonferanse.
Lanserer bildeordbok på romanes1.4.2025 14:00:09 CEST | Pressemelding
I forbindelse med den internasjonale romdagen 8. april lanserer Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO) ved OsloMet den digitale bildeordboken Bildetema på romanes. Romanes er romenes morsmål og har status som nasjonalt minoritetsspråk i Norge. Bildeordboka blir en av svært få skriftlige ressurser på romanes.
Hvordan undervise så flest mulig blir inkludert?21.2.2025 12:48:48 CET | Pressemelding
Hvorfor faller noen studenter av i undervisningen? OsloMet inviterer til foredrag med studentstemmer og praktiske eksempler får du innsikt i enkle grep og smarte læringsstrategier som gjør høyere utdanning mer tilgjengelig for alle.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom