OsloMet tilbyr teknologiutdanning for permitterte
OsloMet oppretter 500 studieplasser i teknologi for permitterte og arbeidsledige.

Er du permittert eller arbeidsledig? Nå kan du få utdanning og studiepoeng i en rekke teknologifag. Alt fra datateknologi, kunstig intelligens, programmering, digital transformasjon til teknologiforståelse kan nå tas som korte innføringskurs.
– Vi er glade for at OsloMet kan bidra til at flere nå får oppdatert kompetanse som vil gjøre dem bedre rustet for framtidens arbeidsliv, sier Nina Waaler, prorektor ved OsloMet.
Kan begynne i sommer
Studietilbudet, som totalt består av fem frittstående emner, settes i gang fra slutten av juli og er en del av regjeringens satsing på kompetanseheving for gruppen som er permitterte eller arbeidsledige som følge av koronapandemien. Alle emnene kan fullføres i løpet av september og vil gi deltakerne studiepoeng.
– Den siste perioden har vist at digitalisering er viktig i alle typer bedrifter og virksomheter. Derfor vil disse studiene være relevante for et bredt spekter av deltakere, langt utover dem som tradisjonelt har tatt teknologikurs, sier Waaler.
Ingen forkunnskaper i teknologi
Det er ikke krav om forkunnskaper i teknologifag for å få opptak, men deltakerne må ha fullført videregående skole og ha generell studiekompetanse.
Undervisningen vil foregå digitalt i august og september. Søkerne vil bli tatt opp fortløpende.
Dette kan du studere
De fem emnene er:
- Introduksjon til datateknologi (5 studiepoeng)
- Introduksjon til kunstig intelligens (5 studiepoeng)
- Digital transformasjon og forretningsutvikling (10 studiepoeng)
- Introduksjon til programmering (5 studiepoeng)
- Teknologiforståelse (5 studiepoeng)
To av emnene, Introduksjon til datateknologi og Introduksjon til programmering gjennomføres i samarbeid med Simula.
Waaler oppfordrer personer fra alle typer virksomheter til å søke.
– Påfyll av teknologisk kompetanse er avgjørende for norsk verdiskapning. Alle yrker vil bli berørt av automatisering, og programmering og god digital kompetanse blir derfor relevant for mange flere. De som kan litt datateknologi vil i større grad kunne forstå, tilpasse seg og manøvrere i en arbeidshverdag preget av digitale løsninger, og vil bli mer attraktive på arbeidsmarkedet, sier hun.
Flere nettbaserte utdanninger
OsloMet vil i tiden som kommer utvide antall studieplasser på nettbaserte utdanninger innen flere fagområder. Alle studietilbudene vil bli lagt ut på OsloMets nettsider, og oppdateres fortløpende.
Nøkkelord
Kontakter
Åshild LosnegardSeniorrådgiver
Tel:+ 47 970 67 379Ashild.Losnegard@oslomet.noBilder


Om OsloMet
OsloMet – storbyuniversitetet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus) har cirka 18.000 studenter og 2.100 ansatte, og har studier i Pilestredet, på Kjeller og i Sandvika.
OsloMet tilbyr et bredt spekter av høyere utdanning innen profesjonsrettede studier i Norge.
OsloMet er også en ledende leverandør av forskningsbasert kunnskap for velferdssamfunnet.
Følg saker fra OsloMet
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OsloMet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra OsloMet
Nye videreutdanninger i miljøvennlige bygg11.1.2021 08:25:26 CET | Pressemelding
OsloMet tilbyr nå videreutdanning i bygningsintegrerte solceller og energisimulering av bygninger.
Nærings- og Offentlig sektor-ph.d.: Forsknings-Norges best bevarte hemmelighet?11.12.2020 06:02:16 CET | Presseinvitasjon
Torsdag 14. januar inviterer OsloMet og Norges forskningsråd til debattmøte om Nærings-ph.d. og Offentlig sektor-ph.d. Dette er lite kjente ordninger der bedrifter og offentlig sektor som vil styrke sin kompetanse kan søke om et doktorgradsprosjekt.
Nytt fremragende forskningsmiljø innen kunstig intelligens17.11.2020 06:23:41 CET | Pressemelding
Nordic Center for Sustainable and Trustworthy AI Research (NordSTAR) på OsloMet får status som fremragende forskningsmiljø av særlig høy kvalitet, og vil etablere en ny tradisjon i forskning på bærekraftig og pålitelig kunstig intelligens.
Slik lærer vi om personlig økonomi22.10.2020 07:00:00 CEST | Pressemelding
– Så langt har velferdsstaten sviktet i å lære folk om personlig økonomi, sier forsker bak ny rapport.
En av fire husholdninger økonomisk rammet av korona13.10.2020 08:13:39 CEST | Pressemelding
Myndighetenes tiltak har virket positivt inn på folks økonomi, men det er fortsatt mange som sliter. Det fører til økt ulikhet på sikt, mener forsker.
Ingen økning i unges psykiske plager24.9.2020 09:18:52 CEST | Pressemelding
For første gang på mange år viser den årlige ungdataundersøkelsen ingen økning i andelen unge som rapporterer om mange psykiske plager.
Hvordan sikrer vi oss pålitelig informasjon i krisetid?23.9.2020 07:30:00 CEST | Pressemelding
Velkommen til digitalt seminar om hvordan vi sikrer tilgang til pålitelig informasjon torsdag 1. oktober klokken 14 til 16.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom