Kulturtanken

OsloMet og Kulturtanken setter kunst i skolen på det internasjonale kartet

Del

I hvilken grad møter barn og unge kunst og kreative fag i skolen? Og hvordan kan samspillet mellom kunstmøter i Den kulturelle skolesekken og kunstpraksiser i undervisningen spille bedre sammen? OsloMet og Kulturtanken inviterer i fellesskap til en internasjonal konferanse om barns møter med kunst i skolen; Art in Education – Building Partnerships with Artists, Schools, Young People and Communities.

Illustrasjon til konferansen: Christian Fjeldbu
Illustrasjon til konferansen: Christian Fjeldbu

- Vi samler forskere, kunstnere og lærere fra internasjonale fagmiljø, og setter fokus på betydningen av kunst og kultur i skolen, og hvordan barn og unge utvikler seg gjennom egen kreativ praksis. Vi stiller også spørsmål ved hvor fokuset på estetiske fag og kreativitet blir av, når den nye lærerutdanningen nå utvides til å bli femårig, sier Lise Lundh, prosjektleder for konferansen.

Målet med konferansen er å skape en tverrfaglig og tverrdisiplinær møteplass for akademia, kunstnere og praksisfeltet for kunstfagene i skolen.

Kunst og kultur i skolen forbedrer livet til elevene.
Blant konferansens gjesteforelesere, er professor Pat Thomson fra Universityof Nottingham. Universitetet har de siste årene gjennomført et større forskningsarbeid i samarbeid med The Royal Shakespeare Company og Tate Gallery. Undersøkelsene involverer rundt tre tusen elever og viser at kunst og kultur i skolen forbedrer elevens evne til samarbeid ogkritisk refleksjon, til å skaffe seg kunnskap og ferdigheter ved bruk av ulike formater og teknologier, og at de trives generelt bedre i skolen, enn elever som ikke har tilgang på kunst og estetiske fag.

En annen hovedforeleser er den prisbelønte forskeren Tia DeNora, professor ved Exeter Univeristy. DeNora er spesielt kjent for boka: «Music in Everyday Life»,  en etnografisk studie om betydninger av musikk for sosial struktur og menneskers handlinger. Blant hennes senere arbeid, er begrepet «Music asylums», der hun viser betydninger av musikk som grunnlag for fysiske og mentale «pusterom» med stor terapeutisk betydning. DeNora er en svært etterspurt foredragsholder, og vi er stolte over at hun har sagt ja til å komme til vår konferanse.

Omfattende program
Konferansen vil huse et program som strekker seg over tre dager, og hvor over 70 individuelle presentasjoner er fordelt på 14 parallelle seminar. Med både et teoretisk og kunstnerisk fokus, danner vi utgangspunkt for både gode akademiske debatter, og erfaringsutveksling.

I tillegg vil vi presentere fire såkalte «rundebord» med høyt profilerte forskere som deltakere. Blant annet “Emotional competence through music engagement” med blandt andre Gro Trondalen, professor ved Norges Musikkhøyskole (NMH) og Torill Vist, professor ved  OsloMet.

Art in Educationer en internasjonal konferanse og konferansespråket er engelsk. Vi gleder oss til å ta imot deltakere fra bla England, USA, Portugal og Romania.

Konferansen åpnes av statssekretær for kunnskapsminister Jan Tore Sanner, Julie Midtgarden Remen 

Ordfører Marianne Borgen inviterer konferansens deltakere til mottakelse i Rådhuset på åpningsdagen. 

For program se:https://www.oslomet.no/om/arrangement/art-in-education 

Når: 28. - 30 august  
Hvor: Oslo Met, Pilestredet 42, Oslo 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Illustrasjon til konferansen: Christian Fjeldbu
Illustrasjon til konferansen: Christian Fjeldbu
Last ned bilde
Professor Pat Thomson, The University of Nottingham.
Professor Pat Thomson, The University of Nottingham.
Last ned bilde
Professor Ti DeNora, University of Exeter.
Professor Ti DeNora, University of Exeter.
Last ned bilde

Lenker

Om Kulturtanken

Kulturtanken
Kulturtanken
Postboks 4261 Nydalen
0401 Oslo

22 02 59 00http://www.kulturtanken.no/

Følg saker fra Kulturtanken

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kulturtanken på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kulturtanken

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom