OsloMet med nytt utdanningstilbud i teknologiledelse
De som tar denne videreutdanningen i teknologiledelse, får lære mer om hvordan de kan skape verdier med digital teknologi.

Første omgang med den nye videreutdanningen i samarbeid med Lørn.Tech og Digital Norway starter 12. oktober, og er spesielt beregnet på arbeidsledige og permitterte som følge av Covid 19.
Digital teknologi, digitalt lederskap, digitalisering, strategi, verdiskaping, innovasjon og entreprenørskap er nøkkeltema.
– Teknologiledelse er utrolig viktig nå som mange har måttet ta i bruk digitale virkemidler, og de fleste virksomheter i økende grad er basert på digitale teknologier, sier faglig ansvarlig for emnet, professor og prodekan på Fakultet for teknologi, kunst og design ved OsloMet, Tale Skjølsvik.
I tillegg til å lære mer om hvordan digital teknologi kan brukes, får studentene kjennskap til muligheter og utfordringer i å starte en egen bedrift eller omstille en eksisterende virksomhet.
Studentene skal også bli mer bevisst samfunnsansvar, og skal kunne se sammenhenger på tvers av ulike fag.
Heldigitalt gratis studieopplegg
Studentene får digital undervisning med teori og praktiske eksempler i teknologi-podcaster fra Lørn.Tech og veivisere fra Digital Norway. Undervisningen gjennomføres som tre digitale workshoper, korte webinarer, gruppearbeid og individuelt arbeid.
Med et heldigitalt undervisningsopplegg kan studiearbeidet gjøres i kombinasjon med jobbsøking eller jobb.
Undervisningen er gratis.
Tale Skjølsvik mener OsloMet – storbyuniversitetet har gode forutsetninger for å tilby en videreutdanning i teknologiledelse.
– Vi har et sterkt teknologimiljø og bred kompetanse innen ledelse, og vi har levert kompetanse i teknologiledelse i våre ordinære studieprogram i en årrekke, sier hun.
Stor interesse for utdanningen
Det er stor interesse for teknologiledelse, som dekker et bredt spekter av tema som er nyttig i utvikling av alle bedrifter og organisasjoner.
– De temaene vi introduserer for studentene, kan brukes i konkrete diskusjoner rundt strategiske valg i de fleste organisasjoner og bedrifter, og for å gjøre analyser som gir ny innsikt.
Nyttig for arbeidsledige
Og videreutdanningen vil være nyttig for arbeidsledige og permitterte:
– Innsikten dette studieemnet gir er viktig i valg av hva slags type virksomhet man vil ønske å jobbe i, og for å kunne analysere potensielle organisasjoner man ønsker å gå inn i.
– Den kan samtidig bidra til å bygge kompetanse som stiller arbeidssøkende sterkere i et stadig tøffere arbeidsmarked.
Praksisnær utdanning
Skjølsvik understreker også at i denne utdanningen arbeider OsloMet veldig nær slik det blir gjort i praksis, og basert på eksempler og verktøy. En del av de andre studietilbudene på universitet og høgskoler er mer teoretiske.
Tale Skjølsvik skal selv undervise i dette emnet sammen med Matthew Lynch fra OsloMet, Silvija Seres fra Lørn,Tech og Annita Fjuk fra Digital Norway.
Nøkkelord
Bilder

Om OsloMet
OsloMet – storbyuniversitetet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus) har cirka 18.000 studenter og 2.100 ansatte, og har studier i Pilestredet, på Kjeller og i Sandvika.
OsloMet tilbyr et bredt spekter av høyere utdanning innen profesjonsrettede studier i Norge.
OsloMet er også en ledende leverandør av forskningsbasert kunnskap for velferdssamfunnet.
Følg saker fra OsloMet
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OsloMet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra OsloMet
Lansering av rapport om nordmenns helsekompetanse21.1.2021 12:00:00 CET | Presseinvitasjon
Velkommen til webinar mandag 25. januar kl. 10.00-12.00.
Nye videreutdanninger i miljøvennlige bygg11.1.2021 08:25:26 CET | Pressemelding
OsloMet tilbyr nå videreutdanning i bygningsintegrerte solceller og energisimulering av bygninger.
Nærings- og Offentlig sektor-ph.d.: Forsknings-Norges best bevarte hemmelighet?11.12.2020 06:02:16 CET | Presseinvitasjon
Torsdag 14. januar inviterer OsloMet og Norges forskningsråd til debattmøte om Nærings-ph.d. og Offentlig sektor-ph.d. Dette er lite kjente ordninger der bedrifter og offentlig sektor som vil styrke sin kompetanse kan søke om et doktorgradsprosjekt.
Nytt fremragende forskningsmiljø innen kunstig intelligens17.11.2020 06:23:41 CET | Pressemelding
Nordic Center for Sustainable and Trustworthy AI Research (NordSTAR) på OsloMet får status som fremragende forskningsmiljø av særlig høy kvalitet, og vil etablere en ny tradisjon i forskning på bærekraftig og pålitelig kunstig intelligens.
Slik lærer vi om personlig økonomi22.10.2020 07:00:00 CEST | Pressemelding
– Så langt har velferdsstaten sviktet i å lære folk om personlig økonomi, sier forsker bak ny rapport.
En av fire husholdninger økonomisk rammet av korona13.10.2020 08:13:39 CEST | Pressemelding
Myndighetenes tiltak har virket positivt inn på folks økonomi, men det er fortsatt mange som sliter. Det fører til økt ulikhet på sikt, mener forsker.
Ingen økning i unges psykiske plager24.9.2020 09:18:52 CEST | Pressemelding
For første gang på mange år viser den årlige ungdataundersøkelsen ingen økning i andelen unge som rapporterer om mange psykiske plager.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom