OsloMet

OsloMet får deltidsutdanning i trafikkteknikk fra høsten

Del

God trafikkavvikling blir vanskeligere å oppnå, og en ny videreutdanning i trafikkteknikk gir innsikt i hvordan trafikale problemer kan håndteres.

Befolkningsvekst og sentralisering til storbyene øker behovet for nye transportmåter og løsninger, og det trengs mer kompetanse i hvordan trafikk kan avvikles og hva som gir premisser for måten vi reiser på.

Det nye deltidsemnet i trafikkteknikk gir kunnskap om problemstillinger og muligheter for trafikkavvikling på veistrekninger og i veikryss.

Studentene får kunnskap om relevante lover, forskrifter og normaler, og om teorier og analysemetoder.

Utdanningen retter seg mot ansatte i transportsektoren, og egner seg spesielt for vegplanleggere, arealplanleggere, trafikkingeniører, forvaltere av infrastruktur, og planleggere og forvaltere av kollektivtransport.

De første studentene kan begynne høsten 2020, og det blir løpende opptak fram til 10. august.

– Vi er glade for at vi nå kan tilby utdanninger utover de tradisjonelle bachelor- og masterstudiene, sier instituttleder Hallgrim Hjelmbrekke ved Institutt for bygg- og energiteknikk.

– Vi retter våre videreutdanninger mot de som allerede er i jobb, og som ønsker mer dybdekunnskap i sitt arbeidsområde.

– Når vi nå til høsten tilbyr et samlingsbasert emne på 10 studiepoeng som er svært relevant for de som jobber i transportsektoren, håper vi at mange benytter anledningen til å heve sin kompetanse.

Det nye deltidsemnet har en kombinasjon av forelesninger og selvstudium, og er på 10 studiepoeng.

Les mer om videreutdanningen i trafikkteknikk.

Bildet øverst er fra Pilestredet i Oslo. Fotograf: Benjamin Ward.

Nøkkelord

Bilder

Om OsloMet

OsloMet
OsloMet
Postboks 4, St. Olavs plass
0130 Oslo

67 23 50 00http://www.oslomet.no

Institutt for bygg- og energiteknikk tilbyr to bachelorstudier og to masterstudier i ingeniørfag, og har forsknings- og utviklingsaktiviteter, i tillegg til den nye viderutdanningen i Trafikkteknikk.

Følg saker fra OsloMet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OsloMet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra OsloMet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom