Høyskolen Kristiania

OsloMet etablerer samarbeid med Kristiania

Del

OsloMet og Høyskolen Kristiania vil jobbe sammen for å styrke Oslo som kunnskaps- og innovasjonsby. Rektorene Curt Rice og Arne H. Krumsvik har undertegnet en samarbeidserklæring.

Rektorene Curt Rice (t.v.) og Arne H. Krumsvik spiller på lag. Foto: OsloMet
Rektorene Curt Rice (t.v.) og Arne H. Krumsvik spiller på lag. Foto: OsloMet

De to utdanningsinstitusjonene har totalt mer enn 30 000 studenter, og sammen ønsker de nå å bidra til å gjøre Oslo til et større sentrum for kunnskap og innovasjon.

– Vi har mye å hente på å samarbeide. I Oslo er vi naboer og arbeider med felles mål om å utvikle regionen og byen, og arbeids- og næringslivet der. Det er derfor naturlig at vi støtter hverandres ambisjoner, sier OsloMet-rektor Curt Rice om den nylig signerte avtalen om å utvikle og styrke båndene mellom de to institusjonene.

Samarbeidsavtalen innebærer også at OsloMet støtter Kristianias ambisjoner om å bli et arbeidslivsuniversitet, noe Krumsvik er særlig glad for:

– OsloMet har gjennomført reisen fra breddehøyskole til universitet, og det betyr mye at de vil dele sin erfaring og innsikt med oss. I stedet for å konkurrere, ser vi at både institusjonene og byen vil tjene mer på et konstruktivt samarbeid, sier Krumsvik.

Faglig samarbeid

I arbeidet med å bidra til utvikling av Oslo-regionen er de to enige om å samarbeide innen forskning, utdanning, innovasjon, formidling, og etter- og videreutdanning (EVU). Dette vil både handle om erfaringsutveksling og utvikling av felles aktiviteter.

– Jeg tror det kan være mye å hente på praktisk samarbeid direkte mellom fagmiljøene ved de to institusjonene, ikke minst for å få større gjennomslagskraft for tjenesteutvikling og tverrfaglig innovasjon i arbeids- og næringsliv, noe det blir stadig viktigere å kunne levere på, sier OsloMet-rektor Curt Rice.

Kristiania og OsloMet har relaterte fagporteføljer med utdanninger innenfor helse, teknologi, samfunnsvitenskap og kunstfag, samtidig som profilene også utfyller hverandre. Felles for virksomhetene er at utdanningene først og fremst skal dekke behov i arbeidslivet, og at forskningen og kunnskapsutviklingen skal svare på utfordringene samfunnet står overfor.

Kontakter

Bilder

Rektorene Curt Rice (t.v.) og Arne H. Krumsvik spiller på lag. Foto: OsloMet
Rektorene Curt Rice (t.v.) og Arne H. Krumsvik spiller på lag. Foto: OsloMet
Last ned bilde

Om Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania
Høyskolen Kristiania
Prinsens gate 7-9
0152 Oslo

22 59 60 00http://www.kristiania.no

Høyskolen Kristiania ble grunnlagt i 1914 og tilbyr utdanning i Oslo, Bergen og på nett. Vi er en akkreditert høyskole med 10 000 studenter, 500 ansatte, drøyt 800 millioner i omsetning og over 100 studieprogrammer.

Vi ser på det som vårt samfunnsoppdrag å tilby tidsriktige, bærekraftige og fremtidsrettede utdannelser, basert på det fremste innen forskning og kunstnerisk arbeid. Nå er ambisjonen å bli Norges første private arbeidslivsuniversitet, en forlengelse av høyskolens stadig tettere bånd til arbeidslivet.

Fra 1. august organiseres høyskolen inn i fire «Schools»:

School of Arts, Design, and Media
School of Communication, Leadership, and Marketing
School of Economics, Innovation, and Technology
School of Health Sciences

Følg saker fra Høyskolen Kristiania

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Høyskolen Kristiania på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Høyskolen Kristiania

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom