IKEA

Oslo kommune + IKEA tester nye gjenbruksløsninger

Del

Nå har Oslos innbyggere fått et nytt alternativ for å levere brukbare IKEA-møbler på Haraldrud gjenbruksstasjon. En egen container er nemlig dedikert til IKEA-møbler!

En tidligere opptelling, gjort av IKEA, viser hvor mange fullt brukbare IKEA-møbler som leveres inn som avfall eller til ombruk*. Tallene var oppsiktsvekkendenærmere 73% av møblene var i så god stand at de kunne vært solgt i IKEAs gjenbruksbutikk, og hele 10% var fortsatt ubrukt og i emballasjen.   

Vi har lansert flere tjenester for å få produktene til å leve lenger, blant annet “IKEA kjøper tilbake”, der kunder kan selge gamle møbler tilbake til oss. Likevel vet vi at det kastes mange fullt brukbare IKEA-møbler. Nå ønsker vi å lære mer og se hva vi kan gjøre med de produktene som faller ut av produkt-livssyklusen tidligere enn nødvendig, sier Siri Norhagen, bærekraftsjef hos IKEA Norge. 

IKEA Norge skal bli 100% sirkulære innen 2030. For å nå dette målet er IKEA avhengige av å samarbeide med andre, og Oslo kommune deler et felles ønske om å holde ressursene i kretsløp så lenge som mulig. 

Vi er veldig glade for samarbeidet. Det er viktig med produsenter som ønsker å ta ansvar for det de lager og selger. Dette prosjektet vil gi oss masse innsikt og erfaring, samtidig som vi får et innblikk i hvordan IKEA jobber med sirkulære løsninger, sier Gitte Grønner, ombrukskoordinator i Renovasjons- og gjenvinningsetaten i Oslo kommune. 

Oslo kommune har som mål å redusere klimaavtrykket for sine innbyggere og gjenbruksstasjonene er viktige elementer i dette arbeidetLøsningen med egen IKEA-container på Haraldrud skal i første omgang testes frem til desember. 

Spesielt liker jeg tanken på at folk får valget om brukte alternativer når de er på IKEA. Å kjøpe brukt erstatter et nykjøp. Det bidrar forhåpentligvis til lavere produksjon, mindre avfall og dermed mindre belastning for miljøet – et ekte kinderegg! avslutter Grønner.

Populært tilbud 

IKEA-containeren har vært tilgjengelig siden slutten av juli, og allerede første dag fikk halvparten av de innleverte møblene nytt liv hos kunder via Gjenbruksbutikken på IKEA Furuset. 

At offentlig og privat sektor kan og bør samarbeide er soleklart, sier Norhagen. Alle har ambisjoner om å etterlate seg et mindre klima-avtrykk, og dette er et eksempel på et prosjekt som kan gi store fordeler for begge parter. Og ikke minst for kloden! Jeg heier på flere slike samarbeid, og vil berømme Oslo kommune for en veldig pragmatisk og løsningsorientert tilnærming, avslutter Norhagen. 

*Yggeset i Asker kommune 

Nøkkelord

Kontakter

Oslo kommune: Jørgen Bakke Fredriksen (kommunikasjonsrådgiver, Renovasjons- og gjenvinningsetaten) // 977 15 689 // jorgen.fredriksen@reg.oslo.kommune.no  

Bilder

Om IKEA

IKEA
IKEA
Postboks 54
1375 BILLINGSTAD

915 02 340http://www.ikea.no

IKEAs forretningsidé er å tilby et stort utvalg form- og funksjonsriktige hjeminnredningsartikler til så lave priser at så mange som mulig får råd til å kjøpe dem. Det er i dag 422 IKEA-varehus i 50 land i verden. 374 av disse, inklusive alle norske varehus, er en del av Ingka-gruppen, resten av andre franchisetakere. Sist år hadde disse varehusene 839 millioner besøk, mens nettsidene ble besøkt 2,6 milliarder ganger.I Norge hadde våre varehus over 10 millioner besøk og IKEA.no hadde over 44 millioner besøk. 

I Norge har IKEA sju varehus; i Oslo (Furuset), Asker (Slependen), Bergen (Åsane), Stavanger (Forus), Trondheim (Leangen), Lillesand (Sørlandet), på Ringsaker og ett planleggingsstudio midt i Oslo sentrum. Totalt jobber det litt over 3000 medarbeidere i IKEA Norge.

Følg pressemeldinger fra IKEA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra IKEA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra IKEA

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom