Oslo Havn KF

Oslo Havn KF åpner nytt landstrømanlegg

Del

Oslo Havn og Stena Line ønsker mediene velkommen til åpning av Oslo Havns nye landstrømanlegg tirsdag 8. januar kl.12.00. Åpningen skjer ved Skur 41 (Utstikker II) på Revierkaia ved Vippetangen.

Byrådsleder Raymond Johansen åpner det nye landstrømanlegget. Mediene er velkommen til pressebrief og lunsj om bord på Stena Saga like etter åpningen. Her blir det mulig å se tilkoblingen til landstrømanlegget på båten.

Send en mail til kommunikasjonssjef Siv Ellen Omland om du vil delta om bord i Stena Saga; siv.ellen.omland@oslohavn.no  

Fremtidig nullutslippshavn
Fergene fra Stena Line og DFDS skal få strøm når de ligger til kai ved det nye landstrømanlegget. Slik bidrar de til lavere klimautslipp og grønn teknologi. Reduksjonen i CO2 tilsvarer utslipp fra mer enn 1300 biler årlig. Landstrøm sparer fergene for om lag 1420 tonn drivstoff årlig.

-  Bygging av landstrømanlegget er et viktig skritt i retning nullutslippshavn. Stena Line har installert nødvendig infrastrukur på sitt skip, og vil nå benytte landstrømanlegget. DFDS har i disse dager ett skip i dokk for å bygge om til landstrøm. Det er ferdig 2. februar. I januar 2020 tilrettelegges det andre DFDS-skipet. Da er samtlige utenlandsferger i Oslo havn på landstrøm. Vi har et godt og fruktbart samarbeid med fergeselskapene, og vi har sammen på kort tid imøtekommet ambisiøse mål om at alle utenlandsfergene i Oslo havn skal benytte landstrøm, sier havnedirektør Ingvar M. Mathisen.

Ambisiøse mål
Oslo havn skal kutte CO2 utslippene med 85 % innen 2030 og bli nullutslippshavn på sikt. Det er målet i handlingsplanen Oslo havn som nullutslippshavn. Den ble vedtatt av Oslo bystyre 14.november i fjor. I handlingsplanen heter det at alle skip som anløper Oslo havn på sikt skal benytte nullutslippsteknologi ved kai, samt ved inn- og utseiling.

Ny, grønn teknologi
Oslo Havn KF er opptatt av å utvikle og ta i bruk grønn teknologi. Derfor benytter havna droner for å identifsere søppel på sjøbunnen. Havna utvikler en elektrisk båt som skal fjerne søppelet, og benytter også automatiske søppelfangere i sjøen (Portbin). Containerterminalen Yilport har som mål å bli utslippsfri på sikt.  

Samtidig er Oslo Havn KF opptatt av å flytte gods og passasjerer fra vei til sjø, for sjøveien er mer miljøvennlig enn alle andre transportformer. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Oslo Havn KF

Oslo Havn KF
Oslo Havn KF
Akershusstranda 19
0103 Oslo

http://www.oslohavn.no

Oslo havn er Norges største offentlige gods- og passasjerhavn. En vanlig uke kommer det mellom 50 og 70 skip med gods og passasjerer til havna.

Følg saker fra Oslo Havn KF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Oslo Havn KF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Oslo Havn KF

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom