Design og arkitektur Norge

Oslo arkitekturtriennale 2016 åpner 8. september

Del

Nordens største arkitekturfestival åpner 8. september og har tittelen "Etter tilhørighet". Gjennom ti uker skal triennalen vise hvordan vår identitet og tilhørighet til steder, ting og sosiale fellesskap er i endring.

Mot et bakteppe av økt migrasjon og stadig ny bruk av teknologi samler årets triennale prosjekter fra kunstnere, arkitekter, aksjonister, akademikere og andre aktører fra hele verden i Oslo for å vise hvordan globale endringer gir utslag i ulike deler av våre liv og samfunn. Triennalen forsøker å forstå en utvikling som skjer her og nå, og stiller viktige spørsmål. Den gir ikke svarene, men publikum vil garantert bli utfordret, provosert, overrasket og – noen ganger – sjokkert. 

  • 200 bidragsytere fra 30 land
  • Åpner: 8. sept. kl.19.00 (DOGA)
  • Utstillingene Om å komme fra (Norsk design- og arkitektursenter DOGA), og Om å komme til (Nasjonalmuseet – Arkitektur), 8. september til 27. november
  • Trekkes av avisen The Guardian (UK) frem som ett av høstens må-sees kunst og design-arrangementer

Velkommen til informasjonsmøte for pressen torsdag 8. september kl. 12.00 på DOGA, med påfølgende pressevisning av utstillingen på DOGA kl. 13.00–14.00 og utstillingen på Nasjonalmuseet – Arkitektur kl. 14.20–16.00 (busstransport).

MER OM UTSTILLINGENE OG TRIENNALEN:

Om å komme frautstilling på Norsk design- og arkitektursenter (DOGA): Utstillingen viser hvordan vår identitet og tilhørighet påvirkes av alt fra landegrenser, global forurensning og fluktmønstre, til de endringene som skjer i våre nærmeste omgivelser og relasjoner. I utstillingen kan man blant annet oppleve: Politisk aksjonisme som gir døde flyktninger en verdig begravelse i Tyskland, målet de hadde for reisen. En skildring av menneskers vandring gjennom Europa og landskapene som omgir dem, sett med øynene til de som reiser. Et skjerf som skaper sosial tilknytning ved hjelp av innvevede oxytocin-hormoner fra genmanipulerte silkeormer.

Om å komme til – utstilling på Nasjonalmuseet – Arkitektur: Med utgangspunkt i ti steder verden over viser utstillingen hvordan vår tilhørighet påvirkes av endringer i de globale omgivelsene våre, og hvordan planleggere kan forholde seg til disse endringene. Bli med til Dubai, Kirkenes, København, Lagos, New York, Prato, Risaralda, Stockholm og Oslo (Torshov Transittmottak og Oslo Lufthavn). I utstillingen kan man blant annet se hvordan arkitekter foreslår å gjøre flyplasser mer personlige ved å plassere ut en rekke installasjoner der man for eksempel kan spille inn sin egen velkomsthilsen ved ankomst.

Oslo arkitekturtriennale (OAT) er Nordens største arkitekturfestival. Gjennom ti uker med program, utviklet i samarbeid med en rekke norske og internasjonale aktører, skal OAT utfordre arkitekturfagfeltet, få publikum til å reflektere over våre bygde omgivelser og inspirere til lokal og internasjonal debatt. Oslo arkitekturtriennales konstituerende medlemmer er Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, Nasjonalmuseet – Arkitektur, Norske arkitekters landsforbund, Norsk design- og arkitektursenter, Oslo arkitektforening og Oslo Business Region.

Få full oversikt over programmet her: http://oslotriennale.no/kalender

Kuratorer: Lluís Alexandre Casanovas Blanco, Ignacio G. Galán, Carlos Mínguez Carrasco, Alejandra Navarrete Llopis, Marina Otero Verzier

Kontakt: Kaia Hødnebø Nelson, kommunikasjonsansvarlig / 971 27 740 / khn@oslotriennale.no
 
Susanne Ringdal, kommunikasjonsdirektør DOGA / 916 24 892 / sr@doga.no

Kontakter

Lenker

Om Design og arkitektur Norge

Design og arkitektur Norge
Design og arkitektur Norge
Hausmannsgate 16
0182 Oslo

+47 23 29 28 70http://www.doga.no

Norsk design- og arkitektursenter (DOGA) er et kompetanse- og formidlingssenter for design, arkitektur og byutvikling. Senteret formidler egen og andres kunnskap og bygger på den måten kompetanse om design og arkitektur i næringsliv og offentlig sektor. DOGA skal bidra til å gjøre norsk næringsliv mer konkurransedyktig, fornye offentlig sektor og skape et mer bærekraftig samfunn.

Følg saker fra Design og arkitektur Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Design og arkitektur Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Design og arkitektur Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom