MFU - Matbransjens Faglige Utvalg

Orkla Confectionary & Snacks AS felt for markedsføring av usunn mat rettet mot barn.

Del

TV-reklame vurdert som markedsføring i strid med MFUs retningslinjer.

Matbransjens Faglige Utvalg, MFU, regulerer markedsføringsaktiviteter for mat og drikke mot barn og unge. MFU har behandlet to klager knyttet til reklamefilmer for Safari kjeks. 

De innklagede filmene benytter glade barn som danser og leker etter trendy musikk. MFU vurderer reklamen til å oppmuntre barn og unge til å spise søte kjeks. Filmene er sendt på tidspunkter som ikke er forenlig med et slikt innhold. Dette er i strid med MFUs retningslinjer. Årsaken til at dette kunne skje, er feil gjort av Orkla Confectionary & Snacks Norge AS og selskapets underleverandører TV2, Discovery og Nent som ikke overholdt instruksjonene om ikke å sende reklamefilmene før etter kl 21. 

MFU ser positivt på at Orkla beklager det som er skjedd og at selskapet vil innskjerpe egne interne rutiner. Orkla vil også innskjerpe rutiner knyttet til verdikjeden for TV-reklame for å hindre at noe slikt vil skje igjen.

Kontakter

Bilder

Om MFU - Matbransjens Faglige Utvalg

MFU - Matbransjens Faglige Utvalg
MFU - Matbransjens Faglige Utvalg
℅ ANFO, Arbinsgate 2
0253 Oslo

+47 93 25 94 61http://www.mfu.as

Matbransjens Faglige Utvalg (MFU) ble etablert i 2013 for å sikre at markedsføring av visse typer mat og drikke til barn er innenfor bransjens retningslinjer. Alle kan klage på markedsføringstiltak via www.mfu.as. Helse og Omsorgsdepartementet og Barne, Likestillings og Inkluderingsdepartementet er inneforstått med det arbeidet som foregår i MFU. 

Følg saker fra MFU - Matbransjens Faglige Utvalg

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra MFU - Matbransjens Faglige Utvalg på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra MFU - Matbransjens Faglige Utvalg

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom