Oppussingsboomen fortsetter i første kvartal

Del

Kesko Norge, som eier Byggmakker og elektrogrossisten Onninen, rapporterer sterk vekst i alle selskaper i Norge i første kvartal. Spesielt bra går det for privatmarkedet til Byggmakker-varehusene.

Administrerende direktør Kesko Norge, Hilde Kristoffersen.
Administrerende direktør Kesko Norge, Hilde Kristoffersen.

-Nordmenn fortsetter å ruste opp hus og hjem under pandemien, og det er ingen tvil om at vinteren ble brukt til å pusse opp hjemme. Veksten i privatmarkedet videreføres med full styrke i første kvartal, sier administrerende direktør for Kesko Norge, Hilde Kristoffersen.

Byggmakker omsatte for 146,6 millioner euro i første kvartal, en vekst på 12,7 prosent. Byggmakker Privatmarked hadde en vekst i omsetning på hele 27,4 prosent i mars sammenlignet med samme måned i fjor. Veksten er spesielt imponerende med tanke på at flere av varehusene flere steder i landet har vært stengt i lengre perioder, og fysisk handel ble erstattet med netthandel og Klikk og Hent i butikk.

-Kundene har vist både fleksibilitet og omstillingsevne, og vi ser en økning i netthandel på 148 prosent fra fjerde kvartal til første kvartal i år, sier Kristoffersen.

I løpet av perioden ble også Carlsen Fritzøe, som ble kjøpt i juli 2020, omprofilert til Byggmakker.

-Vi har i løpet av kvartalet omprofilert og skiftet logo på samtlige 25 Carlsen Fritzøe-varehus. Med et helintegrert selskap ser vi frem til å fortsette den fine veksten for Byggmakker, sier Kristoffersen.

De tre største salgsvinnerne hos Byggmakker i løpet av første kvartal 2021

Kristoffersen peker ut utstyr og materialer til oppussing i hjemmet som de største vekstvinnerne i privatmarkedet i første kvartal 

  • Veggplater
  • Maling
  • Laminatgulv

 Onninen er markedsvinner

Elektrogrossisten Onninen leverte også et svært godt kvartal og er markedsvinner i første kvartal. Selskapet omsette for 67,5 millioner euro, en vekst på 13,7 prosent. Bransjetall fra EFO viser at bransjen vokser med 5,3% i samme periode.

- Vi har store ambisjoner og skal bygge videre på det gode momentet i årene som kommer, sier Kristoffersen.

  

For mer informasjon, kontakt:

Petter Knutsen, Direktør Kommunikasjon, Konsepter & eCom, +47 90 96 43 66

  

Om Kesko Norge

Byggmakker og Onninen som eies av finske Kesko. Kesko er en av de største detaljhandelsselskapene i Nord Europa. Forretningsområdet byggevarer og teknisk handel med sine 17000 ansatte har et omfattende tilbud av produkter til proff og forbruker. Salget skjer gjennom et omfattende nettverk av butikker, e-handel og digitale tjenester. Les mer på: Byggmakker.no og onninen.no

  

Bilder

Administrerende direktør Kesko Norge, Hilde Kristoffersen.
Administrerende direktør Kesko Norge, Hilde Kristoffersen.
Last ned bilde

Om Kesko Norge

Kesko Norge
Onninen AS, Høgslundveien 49, Berger Industriområde,
2020 Skedsmokorset

+47 22 39 60 00http://www.kesko.com

Byggmakker, Carlsen Fritzøe og Onninen eies av finske Kesko. Kesko er en av de største detaljhandelsselskapene i Nord Europa. Forretningsområdet byggevarer og teknisk handel med sine 17000 ansatte har et omfattende tilbud av produkter til proff og forbruker. Salget skjer gjennom et omfattende nettverk av butikker, e-handel og digitale tjenester. Les mer på: Byggmakker.no, Carlsenfritzoe.no og onninen.no

Følg pressemeldinger fra Kesko Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kesko Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kesko Norge