MFU - Matbransjens Faglige Utvalg

Oppstilling av Disneysjokolade frikjent i MFU

Del

Oppstilling av godteri i Meny Lerøy-galleriet er ikke markedsføring særlig rettet til barn.

Matbransjens Faglige Utvalg, MFU, regulerer markedsføringsaktiviteter for mat og drikke til barn og unge. MFU har behandlet en klage på oppstilling av sjokoladeesker med Disneymotiv i Menybutikken Lerøy-galleriet i Bergen. Klageren mente at oppstillingen i nærheten av kasseområdet, er markedsføring særlig rettet til barn.

Det gjelder et krav om aktsomhet ved utstilling og plassering av varer på MFUs liste. I MFUs vurdering, legges det blant annet vekt på hvor nært produktene er plassert til kasseområdet. I denne saken er det noe uklart hvordan oppstillingen har vært plassert i forhold til kasseområdet. I MFUs retningslinjer er det gjort unntak for alminnelig oppstilling av produkter på utsalgssted. Alminnelig oppstilling omfatter bl.a. hylleplassering og leie av plass på gulvet til oppstilling av varer. MFU finner at det er tilfellet i denne saken. Det handler om eksponering  av produkter i en såkalt sjokkselger i standard utforming, uten at den har bilder, design eller plakatering som har særlig appell til barn. 

 MFU har dermed ikke gitt klageren medhold. 

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om MFU - Matbransjens Faglige Utvalg

MFU - Matbransjens Faglige Utvalg
MFU - Matbransjens Faglige Utvalg
℅ ANFO, Torggata 15
0181 Oslo

+47 411 04 055http://www.mfu.as

Matbransjens Faglige Utvalg (MFU) ble etablert i 2013 for å sikre at markedsføring av visse typer mat og drikke til barn er innenfor bransjens retningslinjer. Alle kan klage på markedsføringstiltak via www.mfu.as. Helse og Omsorgsdepartementet og Barne, Likestillings og Inkluderingsdepartementet er inneforstått med det arbeidet som foregår i MFU. 

Følg pressemeldinger fra MFU - Matbransjens Faglige Utvalg

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra MFU - Matbransjens Faglige Utvalg på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MFU - Matbransjens Faglige Utvalg

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom