Den Norske Opera & Ballett

Opplev verdens beste sanger – i Operaen!

Del

I juni vant Andrei Kymach den prestisjetunge sangkonkurransen BBC Cardiff Singer of the World – fra lørdag 17. august kan han oppleves som Belcore i Elskovsdrikken. Med det er operasesongen 2019/20 i gang!

Andrea Carroll som Adina og Andrei Kymach som Belcore. Foto: Erik Berg
Andrea Carroll som Adina og Andrei Kymach som Belcore. Foto: Erik Berg

BBC Cardiff Singer of The World er en av verdens viktigste konkurranser for sangere i starten av karrieren. Tidligere har verdensberømte sangere som Karita Mattila og Bryn Terfel vunnet. I år var det den 31 år gamle barytonen fra Ukraina som beviste at han er verdens beste unge sanger. Førstkommende lørdag står han på scenen under sesongpremieren på Donizettis Elskovsdrikken.

Regissør Oliver Mears lar handlingen utspille seg på et britisk college på 1970-tallet. Den litt nerdete studenten Nemorino forelsker seg pladask i den unge læreren Adina da hun leser fortellingen om Tristan og Isolde. Det virker ikke som Nemorino har sjans– særlig ikke idet den kjekke sersjanten Belcore dukker opp. Men det er da naturfagslæreren og kvakksalveren Dulcamara foreslår en quick-fix i form av en elskovsdrikk!

Mears ble i 2016 utnevnt som operasjef ved Royal Opera i London, etter flere år som kunstnerisk leder for Northern Ireland Opera. Sangerlaget består, foruten Andrei Kymach i rollen som Belcore, av Luis Gomes som Nemorino og Andrea Carroll som Adina. Guenes Guerle synger rollen Dulcamara og Lydia Hoen Tjore er Gianetta. Medvirkende er også Operakoret og Operaorkestret under ledelse av Daniel Smith.

Nøkkelord

Kontakter

For pressebilletter, intervjuer og mer informasjon, kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver, Camilla Yndestad
Tlf: 95751006
E-post: cy@operaen.no

Bilder

Andrea Carroll som Adina og Andrei Kymach som Belcore. Foto: Erik Berg
Andrea Carroll som Adina og Andrei Kymach som Belcore. Foto: Erik Berg
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom