Opplandstrafikk er først ut med nasjonal reise-app

Del

Opplandstrafikk kobler seg på den nasjonale reiseplanleggeren Entur. - Dette vil gjøre det enda enklere å være kollektivreisende i Oppland, sier daglig leder Eirik Strand.

I disse dager bytter Opplandstrafikk sin reiseplanlegger app med den nasjonale reiseplanleggeren Entur. Det betyr at de reisende i Oppland kan finne alle kollektivreiser i fylket i en app som før, og i tillegg også kollektivreiser i hele resten av landet. Snart kan man også kjøpe Opplandstrafikk sine enkeltbilletter i appen.

- Dette er et viktig skritt for å gjøre det enda enklere for de reisende å velge kollektivt, og en viktig del av digitaliseringen av vårt tilbud, sier daglig leder i Opplandstrafikk Eirik Strand. Vi har også jobbet mye i vinter med å få bedre sanntidsdata – det vil si oppdatert informasjon om når bussen faktisk går. Dette vil de reisende nyte godt av i Entur appen for oppdaterte reiseforslag.

Mobilen stadig viktigere

Mobilen blir en stadig viktigere kundekanal for Opplandstrafikk. I fjor ble omsetningen av mobil-billetter mer enn doblet til 7,4 millioner kroner. 

- Vi forventer at veksten vil fortsette. Det krever at vi må tilby kundene det de vil ha, nemlig enkel og god reiseplanlegging på mobil, sier Strand.

Overgangen til Entur innebærer at Opplandstrafikks app for reiseplanlegging nå blir faset ut. 

Snart vil det også være mulig å kjøpe billetter fra Opplandstrafikk i Entur-appen.

- Vi tar dette etappevis. På sikt kan reisende også bruke Entur til å booke bestillingsruter i distriktene i denne appen. Det blir vårt bidrag til økt mobilitet og å gi de reisende mulighet til å velge den transportformen som passer dem best, sier Strand.

Entur er eid av Samferdselsdepartementet, og har samlet reisedata til og fra 60.000 stoppesteder over hele landet. 

Administrerende direktør Johnny Welle i Entur sier han gleder seg til å starte samarbeidet med Opplandstrafikk.

- Vi er stolte av det Opplandstrafikk har fått til, og vi har også sterkt fotfeste i fylket gjennom kundesenteret vårt på Lillehammer. Vi gleder oss til å bli med på å utvikle tilbudet til de kollektivreisende her, sier Welle.

Kobler Oppland til resten av landet

Oppland er et fylke med mange tilreisende. For de reisende er én nasjonal app bedre enn mange lokale, mener Eirik Strand i Opplandstrafikk.  

- Oppland er midt i Norge, og grenser til hele syv andre fylker. Til nå har reisende som skal krysse fylkesgrensene måttet orientere seg i et mylder av apper og reiseplanleggere. Nå blir det enda enklere å planlegge reiser på tvers av fylkesgrensene. Det vil komme både innbyggerne i fylket og alle tilreisende til gode, sier han.

Kontakter

Eirik Strand, Daglig leder Opplandstrafikk, 907 99 116 - eirik.strand@oppland.org

Stine Fredriksen, Markedsrådgiver Opplandstrafikk, 413 03 025 - stine.fredriksen@oppland.org

Annette Skaarnæs, Markedsdirektør, 93492155 – ask@entur.org

Hanne Nettum Breivik, Direktør Kombinert Mobilitet, 950 80 662 – hanne.nettum.breivik@entur.org

Om Entur

Entur
Entur
Rådhusgata 5
0151 Oslo

+47 23 62 00 00http://www.entur.no

Fakta om Opplandstrafikk

  • Ansvarlig for kollektivtrafikken i Oppland, som også inkluderer skoleskyss, tilrettelagt transport for funksjonshemmede, service- og bestillingstransport og transportløyver
  • Opplandstrafikk er en del av sentraladministrasjonen i Oppland fylkeskommune.
  • Årlig gjennomføres det rundt 3,5 millioner ordinære kollektivreiser med Opplandstrafikk. 

 

Fakta om Entur

  • Entur samler og deler data om all kollektivtrafikk i Norge, som også deles i den nasjonale reiseplanleggeren Entur.
  • Alle landets buss-, trikk-, tog-, fly- og fergelinjer er samlet i den nasjonale reiseplanleggeren.
  • Entur driver også billettsystemer og salgs- og servicepunkter for jernbanen i Norge. 
  • Entur er eid av Samferdselsdepartementet og sysselsetter rundt 200 årsverk. 

Følg pressemeldinger fra Entur

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Entur på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Entur

Christel Elise Borge blir ny administrerende direktør i Entur22.4.2020 12:00:00 CEST | Pressemelding

«Vi er veldig glade for å kunne ønske Christel Elise Borge velkommen til oss. Entur er et statlig selskap som samarbeider bredt for å gjøre det enkelt å reise kollektivt i Norge. Med den store teknologiske utviklingen vi ser, så vil norsk transport se annerledes ut i fremtiden. Trafikantenes reisebehov vil endre seg, samtidig som selskaper vil tilby nye og smarte løsninger. Borges gode samarbeidsevner vil være et viktig bidrag i denne spennende utviklingen for kollektiv-Norge», sier styreleder Karin Bing Orgland.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom