Den norske kirke

Oppfordrer flere til å være fosterhjem

Del

Den norske kirke har signert en ambassadøravtale med Barne- og Familiedepartementet, Bufdir og Bufetat. Kirken skal delta i et samarbeid for å synliggjøre behovet for fosterhjem med ulik tros- og livssynstilknytning og få flere av sine medlemmer til å vurdere om å bli fosterhjem kan være noe for dem.

Preses Olav Fykse Tveit har signert avtalen på vegne av Den norske kirke
Preses Olav Fykse Tveit har signert avtalen på vegne av Den norske kirke

– Å være foreldre er en av de viktigste oppgaver vi kan ha, sier preses Olav Fykse Tveit, som har signert avtalen på vegne av Den norske kirke. – Foreldrerelasjonen er også en av de aller viktigste relasjonene for barn som skal vokse opp med trygge rammer, god støtte og gode muligheter for å utvikle seg i et samspill med andre barn og voksne med ansvar for dem. Ikke alle barn har det, men alle barn trenger det.

I dag bor 11 000 barn og unge i fosterhjem, og hvert år er det behov for 1000 nye fosterhjem i Norge. Barn er forskjellige, også når det gjelder tro og livssyn. For å sikre at hvert enkelt barn får en fosterfamilie som passer nettopp dem, har barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad tatt initiativet til å gjøre en ekstra innsats i 2021 for å rekruttere fosterfamilier med like forskjellig bakgrunn som barna selv har. Han har invitert alle tros- og livssynssamfunn i Norge til en felles dugnad for å rekruttere flere fosterhjem.

– Mange foreldre har gode forutsetninger for å kunne fylle denne rollen for sine egne barn, men også for andre, nettopp ved å være seg selv med de erfaringer og kvalifikasjoner det er å være foreldre, sier Olav Fykse Tveit.

I avtalen forplikter Den norske kirke seg å oppfordre gjennom kirkens kanaler nasjonalt og lokalt til å synliggjøre behov barn har for forskjellige fosterhjem, bidra til økt kunnskap om hva som skal til for å bli et fosterhjem og at løsningen ligger nærmere enn man tror. Bufetat forplikter seg til å samarbeide nasjonalt og lokalt og stille sine ressurser til rådighet.

– Jeg tror det er mange som kan bidra blant dem som på ulike måter deltar i kirkens liv og arbeid. Dette er en av de oppgavene som må løses – av mennesker som ser dette som en utfordring og et kall for dem. Derfor er det med frimodighet vi sender denne utfordringen videre, avslutter Olav Fykse Tveit.

Nøkkelord

Kontakter

Olav Fykse TveitPreses i Bispemøtet

Bilder

Preses Olav Fykse Tveit har signert avtalen på vegne av Den norske kirke
Preses Olav Fykse Tveit har signert avtalen på vegne av Den norske kirke
Last ned bilde

Om Den norske kirke

Den norske kirke
Den norske kirke
Kirkens hus - Rådhusgata 1-3
0151 Oslo

23 08 12 00https://kirken.no

Følg saker fra Den norske kirke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den norske kirke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den norske kirke