Norges Jeger- og Fiskerforbund

Oppdrettsnæringen bør konsentrere seg om å lukke anleggene sine

Del

Det mener Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF), som er meget fornøyd med at Høyesterett har avvist anken som 25 lakseoppdrettere på Vestlandet fremmet mot staten.

Bakgrunnen for søksmålet var at oppdretterne ble pålagt å redusere produksjonen langs kysten og i fjordene fra Nordhordland til Stadt fordi anleggene hadde for mye lakselus. De tapte saken både i tingretten og lagmannsretten, og forsøkte deretter å få Høyesterett til å behandle den.

- Dette er en seier for villaksen, sier Bjarte Erstad, andre nestleder i Norges Jeger- og Fiskerforbund. – Lakselus fra oppdrettsnæringen er en av de største truslene for villaks. Nå bør oppdrettsnæringen heller konsentrere seg om å minimere skadene driften deres påfører våre ville laksefisker. De kan for eksempel begynne å investere noen av milliardene de går i overskudd med til å lukke produksjonen. I dag foregår produksjonen i åpne merder. Ved å lukke disse, vil man så godt som eliminere smitte av lakselus til villfisk.

Nøkkelord

Kontakter

Bjarte Erstad, andre nestleder i Norges Jeger- og Fiskerforbund
Telefon 909 27 999

Bilder

Om Norges Jeger- og Fiskerforbund

Norges Jeger- og Fiskerforbund
Hvalstadåsen 5
1378 Nesbru

66 79 22 00http://www.njff.no

Norges Jeger- og Fiskerforbund er den eneste landsdekkende interesseorganisasjon for jegere og fiskere i Norge. Vi er en partipolitisk nøytral organisasjon, men har et sterkt jakt-, fiske-, og naturpolitisk engasjement i mange saker.

Følg pressemeldinger fra Norges Jeger- og Fiskerforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Jeger- og Fiskerforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Jeger- og Fiskerforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom