Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

OPPDATERT VERSJON KL. 16.27: Smittesituasjonen i Bastøy fengsel

Del

Status for smittesituasjonen ved Bastøy fengsel pr. lørdag 13. mars 2021 er at 31 innsatte er smittet av Covid 19. Det er fire flere enn onsdag denne uka. Alle prøver som er tatt i fengselet er nå analysert.

De smittede innsatte er i isolasjon og de resterende innsatte er i karantene. Videre er to ansatte smittet og et antall ansatte i karantene. Helsepersonell ved Bastøy fengsels helseavdeling driver i samråd med kommuneoverlegen i Horten løpende testing og smittesporing. Situasjonen er etter både fengselsledelsens og helsevesenets vurdering under kontroll.

Det er i øyeblikket i overkant av 100 innsatte i fengselet, innkvartert i en rekke hus omkring på Bastøya i Oslofjorden utenfor Horten. Fengselsleder Kåre Birger Grebstad og fengselsinspektør Solveig Tenden gikk fredag fra hus til hus for å snakke med både ansatte og innsatte og høre deres opplevelse av situasjonen.

- De ansatte er ved godt mot og jobber hardt. De innsatte er også stort sett ved godt mot, men en del av dem er utrygge ut fra smittesituasjonen. I denne situasjonen er fengselet opptatt av å sikre at både ansatte og innsatte får god informasjon om smittesituasjonen, sier Grebstad. Fengselet sørger også for at de innsatte får økt ringetid fra kommende uke.

Bastøy fengsel håndterer Corona-situasjonen på lik linje med resten av samfunnet og følger sentrale og lokale smittevernsføringer og kriminalomsorgens retningslinjer. Fengselet gjør dette i tett dialog med kommuneoverlegen i Horten kommune og Kriminalomsorgsdirektoratet.

Karantenetiden for både en del innsatte og ansatte begynner nå å nærme seg slutten. I samråd med kommuneoverlegen vurderes det i hvilke aktiviteter disse skal delta i, innenfor de til enhver tid gjeldende smittevernregler.

Kontakter

Fengselsleder ved Bastøy fengsel Kåre Birger Grebstad kan kontaktes på telefon 40 03 59 41.

Bilder

Om Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)
Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)
Solheimsgata 21
2000 Lillestrøm

404 38 800http://www.kriminalomsorgen.no

Følg pressemeldinger fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom