Bane NOR

Oppdatert status om testprogrammet på Follobanen

Del
Mandag denne uka startet Bane NOR testingen av Follobanen. Vi er godt i gang med testingen av anlegget. Testkjøring med tog starter lørdag 21. januar i stedet for fredag 20. januar.

På pressebriefen tidligere i uka orienterte vi om at vi har planlagt et omfattende testprogram for å teste Follobaneanlegget, som pågår t.o.m. 31. januar. Vi kommuniserte at vår foreløpige plan var at testkjøring med tog skulle starte fredag 20. januar. Siden mandag 16. januar har vi gjennomført ulike tester, reparert skjøter og gjennomført kontroller av skjøter og endeavslutninger i anlegget. Vår gjennomgang av nesten 100 koblinger har vært omfattende, og eventuelle utbedringer gjøres etter en vurdering av sannsynlighet for å finne feil.

Arbeidet med å gjennomgå skjøter og endeavslutninger har vært en mer omstendelig jobb enn først antatt. Det innebærer at vi forskyver oppstart av testkjøring med tog fra fredag 20. januar til lørdag 21. januar.

Når testkjøringen starter avhenger av når vi får strømsatt anlegget på fredag. Når vi setter på strømsystemet må det stå på i 24 timer før vi kan gå i gang med testkjøringen. I mellomtiden måler vi at energioverføringen fungerer mellom de forskjellige systemene våre. På fredag skal et arbeidstog på diesel testkjøre for å sjekke signalanlegget før strømmen skrues på.

-   Vi har fremdeles 11 dager med planlagt testkjøring, og mener vårt testprogram er et robust testopplegg. Vi jobber fortsatt med å åpne Follobanen for trafikk 1. februar, sier konserndirektør Stine Undrum i Bane NOR.

Kontakter

Døgnåpen pressevakt

For alle typer spørsmål, ikke minst for hendelser i togtrafikken der pressevaktene uttaler seg på relativt kort varsel.

Tel:91656565presse@banenor.no

Bilder

Konserndirektør Utbygging
Konserndirektør Utbygging
Last ned bilde

Om Bane NOR

Bane NOR
Bane NOR
Schweigaards gate 33
0191 Oslo

22 45 50 00https://www.banenor.no

Bane NOR er et statlig foretak med ansvar for den nasjonale jernbaneinfrastrukturen.

Foretaket har ansvaret for planlegging, utbygging, forvaltning, drift og vedlikehold av det nasjonale jernbanenettet, trafikkstyring og forvaltning og utvikling av jernbaneeiendom. Bane NOR har det operative koordineringsansvaret for sikkerhetsarbeidet og operativt ansvar for samordning av beredskap og krisehåndtering.

Bane NOR har om lag 3.500 ansatte og har hovedkontor i Oslo.

Følg pressemeldinger fra Bane NOR

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bane NOR på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bane NOR

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom