Den Norske Opera & Ballett

Opera og ballett smelter sammen

Del

Norges fremste, unge opera- og ballettalenter står på scenen sammen med Bjarte Eike og Barokksolistene når en ny versjon av operaen Dido og Aeneas har premiere 22. mars.

Foto: Erik Berg
Foto: Erik Berg

Den tragiske kjærlighetshistorien og de vakre melodiene har gjort at Dido og Aeneas har beholdt sin popularitet i mer enn 300 år. Henry Purcells opera har stadig inspirert til nye tolkninger, og når koreograf Andreas Heise overtar registolen på Scene 2, smelter sangen og dansen sammen. I sentrale roller finner vi danserne i Nasjonalballetten UNG og Nasjonaloperaens solistpraktikanter.

– Dette er et drømmeprosjekt for meg. Faren min var operasanger, moren min ballettdanser. For meg hører kunstformene sammen. Målet mitt er å lage en forestilling der opera og ballett er likestilt, og verken sang eller dans dominerer over den andre, sier Andreas Heise.

Han har vært en sentral danser i Nasjonalballetten siden 2003, og de siste årene markert seg internasjonalt med store koreografioppdrag. Dette er første gang Heise har både regi og koreografi på en helaftens oppsetning i Operaen.

Rollen som Dido deles mellom sanger Astrid Norstad og danser Heidi Cecilie Baastad Christensen. Aeneas tolkes av sanger Mikkel Skorpen og danses av Shaakir Muhammad og Sindre Berntsen. I andre roller finner vi sangerne Lydia Hoen Tjore, Désirée Baraula og Eira Sjaastad Huse.

Musikalsk leder er Bjarte Eike. Han har med seg Barokksolistene, kammerorkesteret som har spesialisert seg på engelsk barokkmusikk til stor internasjonal suksess. Musikerne deltar på scenen som aktører i forestillingen, sammen med medlemmer av Operakoret.

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, intervjuavtaler og anmelderbilletter, vennligst kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver Ole-Morten Vestby, omv@operaen.no, 97076610

Bilder

Foto: Erik Berg
Foto: Erik Berg
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom