Stellantis Norge

Opel viser nye Corsa Electric

Del
Når Opels elektriske bestselger får en stor oppdatering mot slutten av året, inkluderer det viktige elementer som ny front, et oppgradert digitalt interiør og to versjoner av den elektriske drivlinjen.

Opel Corsa har vært en bestselger gjennom mer enn 40 år. De siste årene har den både vært den mest solgte småbilen i Tyskland i 2021, og Storbritannias mest solgte bil i 2022, uavhengig av klasse.

Den nye Vizor-fronten har nå inntatt alle Opels nye personbiler, og innlemmer sømløst LED-lysene, grillen og Opel-Blitzen i ett element. Avhengig av utstyrsnivå er logoen godt synlig, enten i matt sølv eller sort høyglans både foran og bak.

Siden 2019 har Corsa blitt levert med blendingsfrie Intelli-Lux LED-matrix lys, og nye Corsa Electric får en oppdatert versjon med 14 LED-elementer - noe som maskerer ut andre på veien enda mer presist enn tidligere.

Smartere og sikrere

Innvendig har nye Corsa Electric fått nytt design på ratt og girskift, i tillegg har den heldigitale cockpiten også fått et nytt og oppgradert infotainment-system.

I samarbeid med Snapdragon Cockpit Platform fra Qualcomm Technologies inkluderer det nye systemet bedre grafikk, multimedia og kunstig intelligens for å gi fører og passasjerer en bedre opplevelse.

På samme måte som for nye Astra, har Opel fortsatt arbeidet med «detox» av grensesnittene, med stemmegjenkjenningssystemet «Hey Opel» og et fullt konfigurerbart infotainment-system som selvsagt også støtter trådløs tilkobling av Apple CarPlay og Android Auto.

En rekke systemer sørger for å gjøre kjøringen både sikrere og mer komfortabel. Systemene spenner fra nye høyoppløste panoramakameraer til selvkjøring på nivå 2 og oppdaterte systemer for nødbrems og fotgjengeroppdagelse.

Oppgradert batteri og ny motor

Opel vil være et helelektrisk merke i Europa fra 2028. Nye Corsa Electric leveres med to drivlinjer. Fortsatt vil dagens drivlinje med 100 kW (136 hestekrefter), med en rekkevidde på 359 kilometer være tilgjengelig. I forbindelse med lanseringen kan også Corsa Electric leveres med en helt ny motor på 115 kW (156 hestekrefter). Sammen med en oppdatert varmepumpe og en større batteripakke, gir det en rekkevidde på 402 kilometer etter WLTP-standarden.

Nye Opel Corsa Electric vil etter planen være på plass i Norge mot slutten av året.

Bilder

Lenker

Om Stellantis Norge

Stellantis Norge
Stellantis Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

67 92 60 00

Stellantis er en del av Bertel O. Steen AS og er importør av merkene Peugeot, Citroën, DS og Opel til Norge.

Bertel O. Steen overtok Opel-importen 1. desember 2018.

Opel er en av de største europeiske bilprodusentene og ble startet av Adam Opel i Rüsselsheim, Tyskland i 1862. Selskapet startet bilproduksjon i 1899. I  august 2017 ble Opel en del av Groupe PSA som i 2021 sammen med FCA dannet Stellantis.

Sammen med sitt britiske søstermerke Vauxhall, er selskapet representert i mer en 60 land over hele verden.

Opel er i implementeringen av sin elektrifiseringsstrategi for å møte kundenes krav til bærekraftig mobilitet. Innen 2024 skal alle Opel-modeller være tilgjengelig i en elektrifisert variant og fra 2028 skal alle Opels modeller i Europa være elektriske.