PSA Norge

Opel viser elektrisk rallybil i Frankfurt

Del

Opel er den første bilprodusenten som leverer en elektrisk rallybil til sine motorsportkunder. Rallybilen er basert på nye Opel Corsa-e, som ruller ut på norske veier allerede til våren.

Den elektriske rallybilen vises, sammen nye Corsa-e, Grandland X som ladbar hybrid og en oppgradert Astra, for første gang på den store bilutstillingen i Frankfurt andre uken i september.

Nye Corsa-e Rally er selvsagt optimalisert for tøffe spesialstrekker, men drivlinjen er det samme som i gateversjonen.

136 hestekrefter og et dreiemoment på 260 Newtonmeter gjør at den passer perfekt til å fylle plassen etter rallyversjonen av Opel ADAM. En bil som som har gitt over 100 unge rallyførere fra 18 land en mulighet til å starte sin motorsportkarriere.

Opel satser på motorsport

Sammen med den tyske bilorganisasjonen ADAC starter Opel opp den første elektriske merkeserien allerede neste sommer.

Utviklingen av Opel Corsa-e Rally fortsetter nå med ekspressfart i Rüsselsheim, og planen er å ha 15 biler klare til serien starter.

Opel har en sterk rallyhistorie, både her hjemme i Norge og internasjonalt. Høyest henger nok fortsatt VM-seieren til Walter Röhrl og Christian Geistdörfer i sin legendariske Opel Ascona 400.

- Nye Opel Corsa gjør inngangen til en elbil enklere for folk flest. Ved å bruke en elektrisk produksjonsbil som basis, blir vi nå den første bilprodusenten som leverer en elektrisk rallybil, sier Opel-sjef Michael Lohscheller.

Under 50.000 Euro ferdig rigget

Prisen for en ferdig rigget elektrisk rallybil blir godt under 50.000 Euro. Dermed vil ADAC Opel e-Rally Cup bli en god startrampe for en rallykarriere. Løpene vi i hovedsak gå sammen med det tyske rallymesterskapet.

Opel og ADAC har også sitt eget rallyakademi, noe som gir de beste førerne en mulighet til å klatre oppover i klassene. Etter at Opel ble en del av Groupe PSA, åpner det for å gå via Corsa R2 og over til søstermerkene Peugeot og Citroën som har både R5 og WRC-biler i porteføljen.

Tekniske data Opel Corsa-e:

Dimensjoner: 406/177/144 cm (L/B/H)
Akselavstand: 254 cm
Vekt: ca. 1400 kg
Drivlinje: Synkron elektromotor på 100 kW (136 hk) og et moment på 260 Nm – forhjulsdrift med Torsen differensial.
Batteri: Lithium-ion, 50 kWh
Bremser: Spesialutviklede for regenerering av energi. Firestemplers calipere med ventilerte 232x28 mm skiver foran og 264x12 mm bak.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om PSA Norge

PSA Norge
PSA Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

67 92 60 00

PSA Norge er en del av Bertel O. Steen AS og er importør av merkene Peugeot, Citroën, DS og Opel til Norge.

Bertel O. Steen overtok Opel-importen 1. desember 2018.

Opel er en av de største europeiske bilprodusentene og ble startet av Adam Opel i Rüsselsheim, Tyskland i 1862. Selskapet startet bilproduksjon i 1899. Siden august 2017 har Opel vært en del av Groupe PSA.

Sammen med sitt britiske søstermerke Vauxhall, er selskapet representert i mer en 60 land over hele verden, og solgte over en million biler i 2018.

Opel er i implementeringen av sin elektrifiseringsstrategi for å møte kundenes krav til bærekraftig mobilitet. Innen 2024 skal alle Opel-modeller som selges i Europa være tilgjengelig i en elektrifisert variant. Strategien er en del av selskapets PACE!-plan med mål om at Opel skal være bærekraftig, globale og elektriske.

Følg saker fra PSA Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra PSA Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra PSA Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom