PSA Norge

Opel oppdaterer Astra – nye motorer og nitrinns girkasse

Del

Lavere luftmotstand og helt nye og mer effektive drivlinjer står sentralt når Opel Astra – årets bil 2016 – får en betydelig oppdatering denne høsten.

Opel Astra satte standarden for tilgjengelig teknologi i kompaktklassen – nå oppdateres drivlinjene med helt nye bensin- og dieselmotorer i kombinasjon med to helt nye girkasser – en syvtrinns CVT og for første gang hos Opel - en helt ny nitrinns automat.

Klasseledende aerodynamikk
Med en Cd-verdi på 0,25 klasser Astra Sports Tourer inn i toppklassen blant stasjonsvogner, mens femdørsutgaven leder klassen med 0,26 Cd.

Resultatet kommer etter mange timer i vindtunnelen. Det har resultert i nytt motordeksel, et mer effektivt gulv og individuell styring av åpning/lukking av øvre og nedre del av grillen.

Opel har oppgradert chassiset, og nye støtdempere gir økt komfort. Fortsatt blir Astra tilgjengelig med et sportsunderstell der stivere dempere og Watts-link bakaksel bidrar til mer dynamiske kjøreegenskaper.

Nye 7- og 9-trinns girkasser
Utstyrt med nye bensin- og dieselmotorer reduseres forbruk og utslipp gjennom nye tresylindede motorer på 1,2 og 1,4 liter som leverer fra 110 til 145 hestekrefter med opptil 236 Nm.

1,4-literen på 145 hestekrefter kommer i kombinasjon med en syvtrinns CVT-kasse.

Den tresylindrede 1,5-liter store dieselmotoren blir tilgjengelig med 105 og 122 hestekrefter.

I tillegg til en sekstrinns manuell, kommer også dieselmotoren med en helt ny nitrinns automatkasse.

Både bensin- og dieselmotorene er utstyrt med en kontraroterende balanseaksel i motorblokken som reduseres vibrasjonene til et minimum. I tillegg vil vann som sirkulerer via eksosmanifolden og inn i sylindertoppen, sørge for at motorene blir raskere varme – noe som resulterer i reduserte utslipp.

Både diesel- og bensinmotorer tilfredsstiller selvsagt den nye Euro 6.2d-standarden.

Digital oppgradering
Allerede ved introduksjonen satte Astra en ny standard i klassen. Blendingsfrie IntelliLux LED matrix-lys, ergonomiske AGR-seter med ventilasjon og massasje, varme i ratt og frontrute, automatisk nødbrems, aktiv filholder og skiltgjenkjenning er bare noen av dem.

Nå oppgraderes Astra med et nytt frontkamera som ikke bare registrerer kjøretøy, men også personer. Et helt nytt infotainmentsystem, hentet fra Insignia, sørger for at du alltid har oppdatert trafikkinformasjon.

Bak rattet er den digitale delen av førerinformasjonen oppdatert, noe som blant annet gir et nytt digitalt speedometer.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om PSA Norge

PSA Norge
PSA Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

67 92 60 00

PSA Norge er en del av Bertel O. Steen AS og er importør av merkene Peugeot, Citroën, DS og Opel til Norge.

Bertel O. Steen overtok Opel-importen 1. desember 2018.

Opel er en av de største europeiske bilprodusentene og ble startet av Adam Opel i Rüsselsheim, Tyskland i 1862. Selskapet startet bilproduksjon i 1899. Siden august 2017 har Opel vært en del av Groupe PSA.

Sammen med sitt britiske søstermerke Vauxhall, er selskapet representert i mer en 60 land over hele verden, og solgte over en million biler i 2018.

Opel er i implementeringen av sin elektrifiseringsstrategi for å møte kundenes krav til bærekraftig mobilitet. Innen 2024 skal alle Opel-modeller som selges i Europa være tilgjengelig i en elektrifisert variant. Strategien er en del av selskapets PACE!-plan med mål om at Opel skal være bærekraftig, globale og elektriske.

Følg saker fra PSA Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra PSA Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra PSA Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom