Stellantis Norge

Opel med ny stor elektrisk varebil

Del

Når Opel i dag slipper de første bildene av sin nye Opel Movano-e er det deres første elektriske varebil i den største klassen. Den nye generasjonen Movano lanseres selvsagt også med dieselmotorer og kompletterer varebilutvalget fra Opel.

Klasseledende tall for både nyttelast og plass kombineres med et stort utvalg i karosserivalg, lengder og høyder. Dermed gir nye Opel Movano kundene muligheten til å finne en varebil skreddersydd til sitt behov.

- Nye Opel Movano-e kompletterer utvalget vårt av elektriske varebiler. Kundene kan nå velge et utslippsfritt alternativ også i den største klassen. Det vil selvsagt bidra til å styrke Opels posisjon i det norske varebilmarkedet, sier Roy Erik Johnsen, merkesjef for PSA varebil hos Bertel O. Steen.

Nye Opel Movano tilbyr en løsning for alle transportbehov og med den helelektriske Movano-e på plass, tilfredsstilles det økte behovet for bærekraftige løsninger uten kompromisser, særlig i bynære områder.

Inntil 224 kilometer rekkevidde

Elmotoren i Movano-e er på 90 kW (122 hk) og med 260 Nm. Toppfarten er elektronisk begrenset til 110 kilometer i timen. Avhengig av behov, kan kunden velge mellom batterier på 37 kWh eller 70 kWh, noe som gir en rekkevidde på opptil 224 kilometer målt etter WLTP-syklusen for blandet kjøring.

På samme måte som for Opels øvrige elektriske varebiler, er batteriene i Movano-e plassert under gulvet, noe som sørger for at det ikke reduserer lasteplassen. Plasseringen sørger også for å gi Movano-e lavt tyngdepunkt noe som gjør den stabil både i skarpe svinger og ved sidevind.

I tillegg til elektrisk fremdrift blir også nye Opel Movano tilgjengelig med 2,2-liters dieselmotorer fra 80 kW (120 hk) til 121 kW (165 hk) og et moment på opptil 370 Nm, alle i kombinasjon med sekstrinns manuelle girkasser.

Mange valgmuligheter

Kassebilversjonen består av fire lengder og tre høyder, med en lastekapasitet fra 8 til 17 kubikkmeter. Dørene på H3-varianten er 2,03 meter høye – noe som er best i klassen. Takket være at de kan åpnes opptil 270 grader gjør de det enkelt å laste nye Opel Movano. Med en nyttelast på inntil 2,1 tonn blir nye Movanoen sterk konkurrent i segmentet for de største varebilene.

I tillegg til ferdige varianter fra fabrikk, vil også Opel Movano være en meget god basis for bygging av ulike former for spesialkonverteringer, alt fra tippbiler til campingbiler.

På samme måte som resten av varebilrekken fra Opel, vil også nye Movano få førerstøttesystemer som automatisk brems, blindsonevarsling, bakkenedkjøringsassistent og varsling om du er i ferd med å forlate kjørebanen.

Nye Movano sørger for at Opel har en av de mest moderne modellrekkene av varebiler på markedet, og sammen med Vivaro-e, og Combo-e vil Opelfå et fullt utvalg av utslippsfrie varebiler.

Etter planen vil nye Opel Movano og Movano-e være på plass rundt årsskiftet.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Stellantis Norge

Stellantis Norge
Stellantis Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

67 92 60 00

PSA Norge er en del av Bertel O. Steen AS og er importør av merkene Peugeot, Citroën, DS og Opel til Norge.

Bertel O. Steen overtok Opel-importen 1. desember 2018.

Opel er en av de største europeiske bilprodusentene og ble startet av Adam Opel i Rüsselsheim, Tyskland i 1862. Selskapet startet bilproduksjon i 1899. Siden august 2017 har Opel vært en del av Groupe PSA.

Sammen med sitt britiske søstermerke Vauxhall, er selskapet representert i mer en 60 land over hele verden, og solgte over en million biler i 2018.

Opel er i implementeringen av sin elektrifiseringsstrategi for å møte kundenes krav til bærekraftig mobilitet. Innen 2024 skal alle Opel-modeller som selges i Europa være tilgjengelig i en elektrifisert variant. Strategien er en del av selskapets PACE!-plan med mål om at Opel skal være bærekraftig, globale og elektriske.

Følg pressemeldinger fra Stellantis Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stellantis Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stellantis Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom