Stellantis Norge

Opel Manta GSe ElektroMOD: Et smil til fremtiden

Del

Bil handler om følelser. Når Opel Manta transformeres til en utslippsfri ElektroMOD er den et godt eksempel på at det er lov å leke med teknologien.

Under det sorte panseret er den firesylindrede bensinmotoren erstattet med en sterk elektromotor. Bokstaven «e» i GSe har byttet betydning fra «einspritzung» til elektrisk.

For den som har sett nye Opel Mokka-e er det ikke vanskelig å se at inspirasjonen til Vizor-designet som kommer på alle Opel-modeller fremover er sterkt inspirert av geometrien i første generasjon av Opel Manta. Når den nå på mange måter gjenoppfinner seg selv skjer det i form av et Pixel-Vizor som i hele bilens bredde bidrar til å understreke digitaliseringen av klassikeren.

Fra fronten av den gule Mantaen sendes det informasjon via den stor LED-skjermen.

Budskapet er klart: «My German heart has been ELEKTRified» blir etterfulgt av «I am on a zero e-mission», og «I am an ElektroMOD» før en silhuett av den ikoniske Manta-skatenglir over displayet.

Leker med fremtiden

- Manta GSe ElektroMOD er et resultat av et samarbeid mellom 3D-eksperter, ingeniører, teknikere, mekanikere og produkteksperter. Alle elsker biler og liker å utvikle ting videre. Med Manta GSe bygger vi en bro mellom Opel-tradisjoner og veien mot en bærekraftig fremtid. Det å mikse fortid med det moderne er ekstremt fascinerende, sier Pierre-Olivier Garcia, som er Opel Global Brand Design Manager.

Selv om Manta GSe ElektroMOD kan oppfattes som mimring tilbake til det Manta A var på 70-tallet, er den også en del av en stadig gryende RestoMod-bevegelse der man blander klassisk design med ny teknologi. Navnet henter altså MOD fra modifiseringene, og Elektro fra den klassiske Opel Elektro GT som satte verdensrekord for elektriske biler for 50 år siden.

Elektriske Manta GSe ElektroMOD, med sin heldigitale cockpit, tar også med seg det sportslige som de opprinnelige GSe-modellene brakte ut til folket.

Entusiastdrevet

Vår mobilitetshverdag endres stadig. Veien mot mer bærekraftige løsninger er viktig for mange av de som jobber med å forme bilindustriens fremtid. Gjengen som står bak dette prosjektet hadde mange idedugnader før de ble enige – og veien gikk til museet for å finne et passende objekt.

Heldigvis er det flere i Opel-ledelsen som også er glad i gamle biler, så med bred støtte derfra ble ElektroMOD-prosjektet mer enn bare en god ide!

Akkurat nå får Opel Manta GSe ElektroMOD de siste tingene på plass, og bilen med alle detaljer blir vist i Rüsselsheim 19. mai.

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Stellantis Norge

Stellantis Norge
Stellantis Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

67 92 60 00

PSA Norge er en del av Bertel O. Steen AS og er importør av merkene Peugeot, Citroën, DS og Opel til Norge.

Bertel O. Steen overtok Opel-importen 1. desember 2018.

Opel er en av de største europeiske bilprodusentene og ble startet av Adam Opel i Rüsselsheim, Tyskland i 1862. Selskapet startet bilproduksjon i 1899. Siden august 2017 har Opel vært en del av Groupe PSA.

Sammen med sitt britiske søstermerke Vauxhall, er selskapet representert i mer en 60 land over hele verden, og solgte over en million biler i 2018.

Opel er i implementeringen av sin elektrifiseringsstrategi for å møte kundenes krav til bærekraftig mobilitet. Innen 2024 skal alle Opel-modeller som selges i Europa være tilgjengelig i en elektrifisert variant. Strategien er en del av selskapets PACE!-plan med mål om at Opel skal være bærekraftig, globale og elektriske.

Følg pressemeldinger fra Stellantis Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stellantis Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stellantis Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom