Virke

Ønsker ny lov om god handelsskikk velkommen

Del

Lov om god handelsskikk ble vedtatt av Kongen i statsråd i dag.

Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.

− Vi hilser Lov om god handelsskikk velkommen. Det er positivt at loven har et tydelig forbrukerfokus, og ivaretar balansen mellom leverandører og detaljister der begge parter beskyttes mot mangel på god handelsskikk, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

Loven skal håndheves av det nye Dagligvaretilsynet som skal holde til i Grenlandsområdet, i samme lokaler som Forbrukertilsynet. Loven skal nå behandles av Stortinget.

− Vi er glade for å ha fått gjennomslag for et uavhengig dagligvaretilsyn, der saker først og fremst skal løses gjennom veiledning og ved informasjonsprosesser mot bedriftene. Å løse problemer på et lavest mulig nivå, er samfunnsøkonomisk lønnsomt og best for partene, sier Størksen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen i Norge, og representerer over 22 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom