Fiskebåt

Ønsker Bjørnar Skjæran velkommen som fiskeri- og havminister

Del

- Bjørnar Skjæran er godt plantet på kysten og kjenner næringen godt. Arbeiderpartiet har stått fadder for fiskeripolitikken, når vi ser bort fra Kvotemeldingen. Med sin bakgrunn og sin posisjon som nestleder i Arbeiderpartiet håper vi han får gjennomslag i regjeringen for å sette fiskeriinteressene først ved eventuelle konflikter mellom fiskeriene og nye næringer, sier adm.dir. Audun Maråk i Fiskebåt.

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran. Foto: Regjeringa.
Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran. Foto: Regjeringa.

Bjørnar Skjæran (Ap) fra Nordland blir altså ny fiskeri- og havminister i den nye regjeringen til Jonas Gahr Støre med representanter fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Fiskebåt ønsker Skjæran velkommen som fiskeriminister og ser fram til et positivt samarbeid.

- Skal vi ha en fortsatt positiv utvikling innen fiskerinæringen er det viktig at det er forutsigbare rammevilkår og stabilitet i kvotefordelingen. Jeg håper derfor at Skjæran kan reetablere et bredt politisk flertall bak fiskeripolitikken. Usikkerhet om sentrale rammevilkår vil redusere aktiviteten langs kysten, ikke minst hos verfts- og utstyrslevrandørene, samt ramme flåtens mulighet til å møte det grønne skiftet, poengterer Maråk.

Bjørnar Skjæran er 55 år og kommer Lurøy i Nordland. Siden april 2019 har han vært nestleder i Arbeiderpartiet sammen med Hadia Tajik fra Rogaland. Skjæran har yrkesbakgrunn som gårdbruker og sjølstendig næringsdrivende, men har siden 2011 vært politiker på heltid.

Kontakter

Bilder

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran. Foto: Regjeringa.
Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran. Foto: Regjeringa.
Last ned bilde

Om Fiskebåt

Fiskebåt
Fiskebåt
Røysegata 15
6003 Ålesund

70 10 14 60http://www.fiskebat.no

Fiskebåt - havfiskeflåtens organisasjon, jobber for en miljøvennlig og lønnsom fiskeflåte, som leverer sunn mat fra bærekraftige bestander i verdens reneste havområder. 

Følg pressemeldinger fra Fiskebåt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fiskebåt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fiskebåt

Fiskebåt er bekymret for arealbehovet ved vindkraftsatsing11.5.2022 14:16:55 CEST | Pressemelding

Regjeringen vil at det skal produseres nesten like mye ny kraft fra havvind som vi produserer totalt i Norge i dag. Vårt mål er å få dette til i godt samarbeid med fiskeriinteressene, sa statsminister Jonas Gahr Støre på en pressekonferanse onsdag morgen. Fiskebåt er likevel bekymret for det store arealbehovet som kreves, og mener det blir bevilget for lite penger til forskning på konsekvensene.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom