Thon Eiendom

Omsetningstall for Olav Thon Gruppens kjøpesentre i 2018

Del

Olav Thon Gruppen eier og forvalter 9 av de 10 største kjøpesentrene i Norge basert på omsetning.

AMFI Moa under nyåpningen høsten 2018. Foto: Staale Wattø
AMFI Moa under nyåpningen høsten 2018. Foto: Staale Wattø

Thon Eiendom er Norges største kjøpesenteraktør med 88 sentre fra Svalbard i nord til Mandal i sør, samt 11 sentre i Sverige. Av disse er 78 hel- eller deleid, og 21 forvaltes for eksterne eiere.

– Samlet butikkomsetning for de 88 norske sentrene utgjorde i overkant av 64,5 milliarder kroner. Sammenlignet med fjoråret gir dette en omsetningsvekst på 1,5 %. Dette er en utvikling vi er godt fornøyd med og som viser at våre kjøpesentre hevder seg godt i konkurranse med både konkurrerende sentre og andre salgskanaler, sier Thomas E. Rønning som er direktør for kjøpesenterdivisjonen i Olav Thon Gruppen.

– Omsetningsveksten har vært størst for serveringssteder, butikker innen hus og hjem, samt mat og drikke. Vi opplever også at etterspørselen etter lokaler er høy og vi har generelt lav ledighet på våre kjøpesentre.

– Flere faktorer har innvirkning på omsetningstallene i 2018. Vi hadde en rekordvarm sommer og sent snøfall, noe som har påvirket besøkstall og omsetning. Flere av våre største kjøpesentre var også under ombygging i 2018. Selv om vi opplever økt konkurranse fra flere hold, så ser vi at kundene ønsker å prøve klær, se produktene og få med seg varer hjem med en gang. Opplevelsen av å handle i fysisk butikk, samt servicenivå er viktig. Våre kjøpesentre er en sosial arena og en viktig møteplass, sier Rønning.

Syv nyåpninger
De siste årene har Thon Eiendom jobbet med en ny strategi for kjøpesenterdivisjonen.

– Vi satser mer på opplevelser og underholdning, og åpner flere spisesteder. Vi har jobbet med omnichannel og det å utnytte de teknologiske mulighetene som finnes i dag. Klikk & Hent er en populær tjeneste, og Sandvika Storsenter er det første senteret i Norge som har åpnet et hentepunkt for netthandel med egne prøverom og mulighet til å sende varer i retur.

I 2018 har Olav Thon Gruppen gjort betydelige investeringer og gjennomført utvidelser på blant annet Lagunen Storsenter, AMFI Moa, Jærhagen (eid av Coop Klepp), AMFI Steinkjer, Oasen Storsenter, Storo Storsenter og AMFI Finnsnes

Tidenes beste Black Friday
I motsetning til tidligere år fordelte Black Friday-handelen seg på hele uken i 2018.

– Mange sentre arrangerte Black Week og det ble tidenes beste Black Friday, sier Rønning.

Vekst i julehandelen
Desember ble en god måned med 1,4 % vekst.
– Omsetningen fra julehandelen var 8,5 milliarder kroner på våre kjøpesentre i Norge. Vi gleder oss over høye salgstall i desember i både Norge og Sverige, og spesielt uke 51 og 52 var gode uker på våre sentre.

Kjøpesentre i Sverige
Olav Thon Gruppen eier og forvalter totalt 11 svenske kjøpesentre hvorav 10 av disse er hel- eller deleid.

– Vi er godt fornøyd med tallene for våre svenske sentre. Samlet omsetning utgjorde 14 milliarder svenske kroner. Sammenlignet med fjoråret er omsetningsveksten på 3,4 % i Sverige, forteller Thomas E. Rønning.

Vedlegget nederst (pdf) viser omsetningsutvikling for kjøpesentre i Norge og Sverige.
(Rapporten er sortert etter totalomsetning i 2018.)

Les mer informasjon om alle kjøpesentrene her

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

AMFI Moa under nyåpningen høsten 2018. Foto: Staale Wattø
AMFI Moa under nyåpningen høsten 2018. Foto: Staale Wattø
Last ned bilde
Thomas E. Rønning, direktør for kjøpesenterdivisjonen i Olav Thon Gruppen. Foto: Gry Traaen
Thomas E. Rønning, direktør for kjøpesenterdivisjonen i Olav Thon Gruppen. Foto: Gry Traaen
Last ned bilde

Dokumenter

Om Thon Eiendom

Thon Eiendom
Thon Eiendom
Stenersgata 2A
0184 Oslo

+47 23 08 00 00http://www.thoneiendom.no

Thon Eiendom er eiendomsdivisjonen i Olav Thon Gruppen, som eies av Olav Thon Stiftelsen. Divisjonen består av bolig, kjøpesenter og næringseiendom. Olav Thon Gruppen eier ca. 500 eiendommer i Norge og utlandet, og eier/forvalter ca. 90 kjøpesentre i Norge og Sverige.

Følg pressemeldinger fra Thon Eiendom

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Thon Eiendom på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Thon Eiendom

Thon Eiendom lanserer Skårerløkka Premium9.4.2021 09:00:00 CEST | Pressemelding

– Vi har lenge hatt et ønske om å gi våre boligkjøpere noe ekstra i et boligprosjekt. I prosjekteringen av Skårerløkka salgstrinn 2, har vi derfor brukt tid på å fremme ekstra kvaliteter for beboerne. Samtidig har vi benyttet mulighetene som finnes i konsernet og fått inkludert ekstra fordeler fra flere av forretningsområdene våre. Derfor har vi valgt å kalle salgstrinn 2 for Skårerløkka Premium, sier direktør for boligsalg Tonje Marie Haugbro.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom