Sony Music Norway

Ola Klæbo er OKEY

Del

Fredag 7. mai slippes "Running Wild" feat Lovespeake, første Sony-release for OKEY. Låten har premiere på radio NRJ i morgensendingen, torsdag 6. mai.

Running Wild artwork
Running Wild artwork

19 år gamle OKEY, Ola Klæbo fra Byåsen i Trondheim, har spilt og laget musikk mesteparten av livet.

«Jeg begynte med fiolin da jeg var seks, og ble oppslukt av å kunne lage musikk når jeg begynte å spille piano noen år senere. Så jeg sparte til utstyr og programmer sånn at jeg kunne skrive og produsere min egen musikk fra jeg var sånn ti, elleve år gammel.»

I utgangspunktet naturlig nysgjerrig, aktiv, uredd og imøtekommende, både fysisk og mentalt, elsker OKEY å utfordre og utfolde seg kreativt.
Som en del av en familie hvor lekenhet og dedikasjon går hånd i hånd, er storebror Johannes’ fantastiske suksess i skisporet inspirerende.

«Suksess som produsent på samme nivå som det han har som atlet er naturligvis et hårete mål. Jeg er vant til å bli sammenlignet med ham, og finner det heldigvis motiverende. Ski er hans greie, og musikk min, og vi er stolte av hverandre og støtter hverandres ambisjoner. Men, bare for å ha sagt det, så er jeg mye bedre på ski enn det han er med musikk.»

OKEY har allerede spilt foran 20.000 på Findings og gitt ut noen låter og remixer for egen maskin, men ønsket seg et team for å vokse videre.

«Jeg lærte enormt mye av å gjøre absolutt alt selv. Men jeg er ikke en kontrollfreak, og ønsker å kunne fokusere på det kreative. Å skrive og produsere musikk er sånn jeg aller best uttrykker meg, og når jeg har laget noe jeg er fornøyd med så vil jeg dele. Ikke for å få bekreftelse, men jeg vil spre den positive energien. Det ultimate kicket er å spille min egen musikk live, og se at folk viber til den. Det er så ekte, og intenst tilfredsstillende.»

Så å spille Sony-debuten “Running Wild”, en elektronisk feelgood-fest av en låt med Lovespeake på vokal, står høyt på listen over hva OKEY vil gjøre så snart restriksjonene tillater. 

I mellomtiden er han mer enn travel nok i det gamle lagerlokalet sentralt i hjembyen hvor han har tilrettelagt for et kreativt kollektiv. I tillegg til hans eget musikkstudio så huser det studioer både for film og annen kunst. Noe som har gjort at han har hatt langt mer enn en finger med i innspilling av musikkvideo og coverbildet til “Running Wild”, og sikkert også fremtidige utgivelser.

«Å være fysisk aktiv, særlig utendørs, og å skape noe fra ingenting, inspirerer meg. Andres kreativitet gir meg ny input og energi. Så jeg ønsket en slags profesjonell lekeplass, og nå har vi laget vårt eget kreative univers hvor vi samarbeider, støtter og hjelper hverandre.»

Og fra og med fredag 7. mai håper OKEY at han kan inspirere enda fler ved å by på «Running Wild», en låt ladet med positive energi og med fabelaktige Lovespeake på vokal.
Om OKEY får det som han vil er låten en av dem du har på post-pandemi-playlisten din når du skal feire at verden gjenåpner.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Running Wild artwork
Running Wild artwork
Last ned bilde
OKEY (c) Stian Engh
OKEY (c) Stian Engh
Last ned bilde

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom