NRK

OL tilbake på NRK fra 2026

Del

NRK har sikret seg rettighetene til å sende de olympiske leker (OL) fra 2026 til 2032.

Foto: Credit © 2022 Comité International Olympique MARTIN, Greg
Foto: Credit © 2022 Comité International Olympique MARTIN, Greg

Det ble klart etter at Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) og Warner Bros. Discovery (WBD) kom til enighet med Den internasjonale olympiske komité (IOC).

– Dette er en fantastisk nyhet for NRK. En viktig del av vårt oppdrag som allmennkringkaster er å samle folk rundt store idrettsbegivenheter, og det er ingen arrangementer som kan måle seg med OL. Denne avtalen er strategisk viktig for NRK og vi mener den er innenfor forsvarlige økonomiske rammer når rettighetsperioden inntreffer, sier Vibeke Fürst Haugen, kringkastingssjef i NRK.

Alle de store øyeblikkene på NRK

Avtalen sikrer NRK muligheten til å sende samtlige OL-øvelser på alle plattformer. Rettighetsperioden gjelder vinter-OL i 2026 (i Milano/Cortina), sommer-OL i 2028 (i Los Angeles), vinter-OL i 2030 (arrangør ikke avklart) og sommer-OL i 2032 (i Brisbane).

– OL er det største som skjer innen idretten, så dette gleder vi oss vanvittig til! Det er en langsiktig avtale som kommer hele det norske publikum til gode. Vi har det beste laget i alle ledd, og vi skal følge både de norske og de utenlandske stjernene tett i kampen om olympiske medaljer. Dette er en stor dag for alle som er glade i idrett, sier Espen Olsen Langfeldt, sportsredaktør i NRK.

– Denne rettigheten føyer seg inn i rekken av store sportsbegivenheter på NRK i årene som kommer. Publikum kan se frem til blant annet fotballmesterskap for kvinner og menn, Ski-VM, friidretts-VM, samt OL fra og med 2026, utfyller han.

14 år etter siste OL-sending på TV

Sist NRK hadde OL-rettighetene på alle plattformer var sommer-OL i London i 2012. TV 2 viste de to påfølgende lekene, mens Warner Bros. Discovery sitter på TV-rettighetene alene i perioden 2018 til og med 2024.

– Det er både viktig og gledelig at EBU nå har sikret seg OL-rettighetene for hele det europeiske markedet. Det betyr at publikum i Norge igjen kan oppleve OL på alle NRKs kanaler og plattformer. Vi er svært stolte over at NRK nok en gang skal formidle store idrettsøyeblikk fra den største scenen, sier Runar Østmo, rettighetssjef i NRK.

Avtalen mellom IOC, EBU og WBD sikrer også sistnevnte parallellrettighetene til å sende lekene for abonnenter i Norge fra 2026 til 2032.

– I dagens rettighetsmarked er allmennkringkastere i Europa helt avhengige av samarbeidspartnere for å kunne sikre seg slike attraktive rettigheter, utdyper Østmo, som også er president i EBU Sports Committee.

Andre store sportsrettigheter NRK sitter på i dag

  • Fotball-VM 2023 for kvinner
  • Fotball-EM 2024 og 2028 for herrer
  • Fotball-VM 2026 for herrer
  • VM i skiskyting til 2026
  • VM i nordiske grener i 2023 og 2025
  • Friidretts-EM og –VM til 2029
  • Paralympics i Paris 2024

Kontakter

Bilder

Foto: Credit © 2022 Comité International Olympique MARTIN, Greg
Foto: Credit © 2022 Comité International Olympique MARTIN, Greg
Last ned bilde
Espen Olsen Langfeldt, sportsredaktør. Foto: Christian Breidlid / NRK
Espen Olsen Langfeldt, sportsredaktør. Foto: Christian Breidlid / NRK
Last ned bilde
Runar Østmo, rettighetssjef. Foto: Dunskie Borg
Runar Østmo, rettighetssjef. Foto: Dunskie Borg
Last ned bilde
Vibeke Fürst Haugen, kringkastingssjef. Foto: Ole Kaland/NRK
Vibeke Fürst Haugen, kringkastingssjef. Foto: Ole Kaland/NRK
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. NRK er Norges offentlig eide allmennkringkaster med et bredt radio-, TV-, nett- og podkasttilbud, og ni av ti nordmenn bruker minst ett NRK-tilbud daglig. NRK har cirka 3300 ansatte fordelt på om lag 50 kontorer rundt om i landet.

Følg pressemeldinger fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom