Utleiemegleren

Økte leiepriser: Vår-bonanza i utleiemarkedet

Del

Leieprisen på ettromsleiligheter har økt med hele 6 prosent i mars. Det viser landets største leieprisstatistikk fra Utleiemegleren. Økningen er størst i studentbyene Trondheim og Bergen.

Det kostet i gjennomsnitt 9.188 kroner å leie en ettromsleilighet gjennom Utleiemegleren i mars. Dette er en oppgang på 6 prosent fra forrige måned. Sammenlignet med mars i 2021, er prisnivået nesten uendret.

Trondheim har en økning på hele 30 prosent, mens Bergen har hatt 13* prosent økning – to svært attraktive studentbyer. Ifølge Vibecke Lyse Augdal, administrerende direktør i Utleiemegleren, kan økningen forklares med at denne høsten blir den første på to år hvor majoriteten av forelesningene blir gjennomført fysisk.

– Det er nok mange studenter som ønsker å være tidlig ute med å skaffe seg en bolig til studiestart. Nå som samfunnet har åpnet, er det også flere som ønsker å bevege seg inn i storbyene, sier Augdal.

I tillegg til studenter, mener Augdal at arbeidsinnvandrere også bidrar til å skape aktivitet i utleiemarkedet – og særlig ettromsleiligheter.

– Ettromsleiligheter er vanlig for både studenter og utenlandske arbeidere. Ifølge SSB er arbeidsinnvandringen høyere nå enn før pandemien, og dette preger også leiemarkedet, sier Augdal.

Osloboere inn i større leiligheter

Mens Trondheim og Bergen opplever stor prisøkning på ettromsleiligheter, er det en nedgang i Oslo på 4 prosent. Augdal tror nedgangen kan forklares med småbarnsfamilier som ønsker større plass.

– Vi ser blant annet en større prisøkning av to- og treromsleiligheter i Oslo Vest, også i sentrum er det en økning på rundt tre prosent på større leiligheter, sier hun.

Toromsleiligheter i Oslo Vest har en prisøkning på 8,2 prosent (15.288 kroner), mens treromsleiligheter har en økning på hele 16 prosent (20.045 kroner) fra forrige måned.

Stadig flere leier bolig

I dag er det omtrent en million nordmenn som leier boligen sin. Augdal tror antallet bare vil øke med tiden.

– Å gå fra å leie til å eie har blitt veldig vanskelig for mange. Høye boligpriser gjør det utfordrende for unge voksne å komme seg inn på markedet. I tillegg kan situasjonen i dag, økte renter og usikkerhet føre til at mange velger å vente med å kjøpe, sier direktøren.

Som forbrukerøkonomen i DNB, Silje Sandmæl, uttalte seg til TV2, er det to grunner til det enorme presset i boligmarkedet. Første er at det bygges for få boliger, i tillegg til at boliglånsrenten har vært historisk lav.

– Slik Sandmæl tipset, bør man bo i boligen i minst fem år for at det skal lønne seg å kjøpe nå. Mens boligprisene er såpass høye, er det å leie et godt alternativ, avslutter Augdal.

 

*Lavt datagrunnlag

Nøkkelord

Bilder

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren
Utleiemegleren
Josefines gate 18
0351 Oslo

22 93 29 00http://www.utleiemegleren.no

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren er Norges ledende meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger til private og bedrifter. Utleiemegleren har nå omtrent 16500 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontorer i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Jessheim, Drammen, Lysaker, Sandefjord, Moss og Kristiansand, i tillegg til seks kontorer i Oslo. Utleiemegleren Pro tilbyr spesialtilpassede utleietjenester til profesjonelle eiendomsbesittere på østlandsområdet. Utleiemegleren har i dag ca. 200 ansatte. Grunnleggerne av Utleiemegleren eier 50 % av selskapet, og Fredensborg kjøpte seg inn med en 50 % eierandel i januar 2019. For mer informasjon, se utleiemegleren.no og www.fredensborg.no.

 

Om prisstatistikken

Prisstatistikken baserer seg på nye leieavtaler underskrevet gjennom Utleiemegleren. Statistikken viser både månedlig og årlig utvikling fordelt på åtte områder. Utleiemegleren har over 16 500 leiligheter i sin portefølje og har derfor stort datagrunnlag når det kommer til leieprisutvikling over store deler av landet. Prisstatistikken kan du se i sin helhet på: https://www.utleiemegleren.no/presse/prisstatistikk/

Følg pressemeldinger fra Utleiemegleren

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Utleiemegleren på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Utleiemegleren

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom