Norsk Gjeldsinformasjon AS

Økt forbruk i mai

Del

I mai er det en økning i bruk av kredittkort og kontokreditter på 2,0 MRD. 1,8 MRD av dette er ikke-rentebærende og blir normalt betalt ved forfall. Den totale usikrede gjelden økte med 0,6 MRD.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Betaling for sommerferien

- Det er grunn til å tro at mye av økningen i forbruket siste måned knytter seg til betaling av feriereiser. Økte priser og uro i verden medførte derfor ikke noe redusert forbruk siste måned, sier Svein Ove Karstensen, daglig leder i Norsk Gjeldsinformasjon.

Vi ser en liten økning i rentebærende rammekreditter (kredittkort og kontokreditter) på 0,3 MRD (0,7%). Dette viser at majoriteten betaler utestående ved forfall. Nedbetalingslån synker ytterligere og utgjør nå 80,1 MRD som er en nedgang på 1,4% sammenlignet med forrige måned. 

Total forbruksgjeld i Norge

Den totale forbruksgjelden holder seg relativt stabilt og er i dag på 150,8 MRD. I løpet av de siste tolv månedene har total usikret gjeld blitt redusert med 1,8 MRD (1,2%). Nedbetalingslån har blitt redusert med 3,5 MRD (4,2%) i samme periode. En del av nedgangen kan skyldes refinansiering hvor lånene blir sikret med pant. 

En komplett gjeldsoversikt?

- Det er viktig at myndighetene snart åpner for en utvidelse av gjeldsinformasjonsloven, slik at både studielån og pantesikret gjeld blir omfattet av loven. Da kan både forbrukere og finansforetak få en mer komplett oversikt, som vil gi et enda bedre grunnlag for å ta riktige økonomiske beslutninger, sier Karstensen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Last ned bilde

Dokumenter

Om Norsk Gjeldsinformasjon AS

Norsk Gjeldsinformasjon AS
Norsk Gjeldsinformasjon AS
Karl Johans gate 16
0154 Oslo

Telefon: 92 01 89 00https://www.norskgjeld.no/

Norsk Gjeldsinformasjon AS har etablert en nasjonal infrastruktur for innhenting og utlevering av usikret gjeld til finansforetak, forbrukere og myndigheter. Selskapet har konsesjon fra Barne- og familiedepartementet og er eid av de største finansforetakene i Norge. Innhenting og formidling av gjeldsinformasjon er regulert i  gjeldsinformasjonsloven. Selskapet har vært i produksjon siden 1. juli 2019. 

Følg pressemeldinger fra Norsk Gjeldsinformasjon AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Gjeldsinformasjon AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Gjeldsinformasjon AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom